Vrouw wil in stijl gecremeerd worden: geen kist, maar reiskoffer 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw wil in stijl gecremeerd worden: geen kist, maar reiskoffer

José van den Broek uit Helmond wordt in stijl gecremeerd. Zij wil haar laatste reis niet maken in een kille houten kist, maar in een reiskoffer.

Dat ze voor een reiskoffer koos, is niet zo gek. Ze heeft heel Europa gezien en bezocht ook Cuba, China, de Malediven, Mexico, Egypte, de Dominicaanse Republiek en zo nog wat andere landen. Samen met haar man Jacko trok ze er als er even de tijd voor was op uit. Helaas bleek ze ernstig ziek te zijn, en dit zou ook niet meer beter worden. In de krant vertelde ze toen dat ze haar laatste reis zou gaan maken vanuit een reiskoffer. Ze heeft hier ook geen moment over getwijfeld, toen ze wist dat ze tot overlijden zou komen, ze zegt zelf dat ze absoluut niet in een ‘stomme houten kist’ terecht wil komen.

Vrouw wil in stijl gecremeerd worden: geen kist, maar reiskoffer 16

‘’Ik wilde niet in een stomme houten kist. Niet veel mensen krijgen de kans om iets moois van hun uitvaart te maken”

 

 

Kunstenaar André van Veghel werd ingezet bij het ontwerpen van deze bijzondere kist. ‘’Dat was niet simpel”, zegt hij. ‘’Een kist maken had ik nog niet eerder gedaan.”  Omdat José en haar man dol zijn op reizen, heeft ze stickers van alle landen waar ze samen zijn geweest uitgezocht om op de kist te plakken. Nadat José en de kunstenaar samen een goed gesprek hebben gevoerd, vroeg André of hij een boodschap aan de binnenkant van de koffer mocht plaatsen. Nu staat er ‘goede reis' aan de binnenkant.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Bron foto

 

Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.