Vrouw wil in stijl gecremeerd worden: geen kist, maar reiskoffer

0 Shares

José van den Broek uit Helmond wordt in stijl gecremeerd. Zij wil haar laatste reis niet maken in een kille houten kist, maar in een reiskoffer.

Dat ze voor een reiskoffer koos, is niet zo gek. Ze heeft heel Europa gezien en bezocht ook Cuba, China, de Malediven, Mexico, Egypte, de Dominicaanse Republiek en zo nog wat andere landen. Samen met haar man Jacko trok ze er als er even de tijd voor was op uit. Helaas bleek ze ernstig ziek te zijn, en dit zou ook niet meer beter worden. In de krant vertelde ze toen dat ze haar laatste reis zou gaan maken vanuit een reiskoffer. Ze heeft hier ook geen moment over getwijfeld, toen ze wist dat ze tot overlijden zou komen, ze zegt zelf dat ze absoluut niet in een ‘stomme houten kist’ terecht wil komen.

‘’Ik wilde niet in een stomme houten kist. Niet veel mensen krijgen de kans om iets moois van hun uitvaart te maken”

 

 

Kunstenaar André van Veghel werd ingezet bij het ontwerpen van deze bijzondere kist. ‘’Dat was niet simpel”, zegt hij. ‘’Een kist maken had ik nog niet eerder gedaan.”  Omdat José en haar man dol zijn op reizen, heeft ze stickers van alle landen waar ze samen zijn geweest uitgezocht om op de kist te plakken. Nadat José en de kunstenaar samen een goed gesprek hebben gevoerd, vroeg André of hij een boodschap aan de binnenkant van de koffer mocht plaatsen. Nu staat er ‘goede reis’ aan de binnenkant.

Bekijk ook:
Gekke Russen: 600 man vecht tegen 600 man in massagevecht op veld

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

273
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.