in ,

Vrouw wil in stijl gecremeerd worden: geen kist, maar reiskoffer

José haar laatste reis

José van den Broek uit Helmond wordt in stijl gecremeerd. Zij wil haar laatste reis niet maken in een kille houten kist, maar in een reiskoffer.

Dat ze voor een reiskoffer koos, is niet zo gek. Ze heeft heel Europa gezien en bezocht ook Cuba, China, de Malediven, Mexico, Egypte, de Dominicaanse Republiek en zo nog wat andere landen. Samen met haar man Jacko trok ze er als er even de tijd voor was op uit. Helaas bleek ze ernstig ziek te zijn, en dit zou ook niet meer beter worden. In de krant vertelde ze toen dat ze haar laatste reis zou gaan maken vanuit een reiskoffer. Ze heeft hier ook geen moment over getwijfeld, toen ze wist dat ze tot overlijden zou komen, ze zegt zelf dat ze absoluut niet in een ‘stomme houten kist’ terecht wil komen.

‘’Ik wilde niet in een stomme houten kist. Niet veel mensen krijgen de kans om iets moois van hun uitvaart te maken”

 

 

Kunstenaar André van Veghel werd ingezet bij het ontwerpen van deze bijzondere kist. ‘’Dat was niet simpel”, zegt hij. ‘’Een kist maken had ik nog niet eerder gedaan.”  Omdat José en haar man dol zijn op reizen, heeft ze stickers van alle landen waar ze samen zijn geweest uitgezocht om op de kist te plakken. Nadat José en de kunstenaar samen een goed gesprek hebben gevoerd, vroeg André of hij een boodschap aan de binnenkant van de koffer mocht plaatsen. Nu staat er ‘goede reis’ aan de binnenkant.

Bekijk ook:
Hebben vampiers echt bestaan?

 

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat weten we eigenlijk over Viagra?

Waarom is vrijdag de 13e een ongeluksdag?