Studenten betalen boetes met potten pindakaas en jam 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Studenten betalen boetes met potten pindakaas en jam

Op de universiteit van Alaska’s Anchorage krijgen studenten die hun auto verkeerd parkeren op het schoolterrein een fikse boete.

Iedereen komt op het papiertje, waaronder ook studenten die het niet erg breed hebben. Om ten eerste te voorkomen dat de studenten in geldproblemen komen, en ten tweede andere studenten te helpen die niet veel te eten hebben thuis, mag de boete betaald worden in pindakaas en jam!

Waarom pindakaas en jam?

Een favoriet broodbeleg voor veel Amerikaanse kids is de combinatie van pindakaas en jam, dit wordt PB&J (peanut butter en jelly) genoemd. De studenten doen er graag aan mee. Máár het zal niet voor altijd pindakaas en jam blijven, vanaf 6 november gaat het concept verder maar dan in de vorm van blikken soep!

Studenten in nood

Er wordt er aan de ene kant een lunch geregeld voor de studenten die krap bij kas zitten, en aan de andere kant wordt de student die zijn/haar auto verkeerd neer zet ‘beboet’ door inzet te tonen voor de school. Alle potten die binnenkomen worden opgeslagen in de voedselbank van de school. Vervolgens worden ze verdeeld onder de studenten van de school die financieel krap zitten. En zo is het cirkeltje helemaal rond.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Hoe hoger de boete, hoe meer potten

De afdeling parkeerbeheer van de school stelt in een schema hoeveel potten van de zoetigheid er ingeleverd moeten worden voor hoeveel euro. Een boete van 10 euro staat voor twee potten van 454 gram, een boete van 35 euro voor drie potten en bij een boete van 60 euro zullen er vijf potten klaar moeten staan.

 

Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.