Storm Ciara zorgt voor snelheidsrecords op vluchten naar Europa 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Storm Ciara zorgt voor snelheidsrecords op vluchten naar Europa

Luchtreizigers die afgelopen weekend vanuit New York naar Europa vlogen waren dit keer lekker op tijd op de plaats van bestemming. Als gevolg van de storm Ciara, die over West-Europa trok, ontstond een extreem sterke straalstroom, van 418 kilometer per uur, die er voor zorgde dat verschillende vliegtuigen in recordtijd de Atlantische Oceaan over gingen.

KLM in recordtijd naar Amsterdam

Een Boeing 747 van de KLM legde de afstand tussen New York en Amsterdam in 5 uur en 25 minuten af. Dit leidde er toe dat de vlucht maar liefst 1 uur en 19 minuten eerder aan de grond stond dan normaal. Boven het Canadese Newfoundland bereikte het vliegtuig een grondsnelheid van 1.318 kilometer haalde. Dat is sneller dan het geluid (op de grond 1234,8 kilometer per uur). Echter, op grote hoogte betekent dit nog niet dat een vliegtuig door de geluidsbarrière gaat.

In minder dan vijf uur naar Londen

Ook een vlucht van British Airways zette een nieuw record in de boeken. In slechts 4 uur en 56 minuten vloog de Boeing 747-400 van New York JFK naar Londen Heathrow. Het oude record, dat op naam stond van luchtvaartmaatschappij Norwegian, stond op 5 uur en 13 minuten. Ook deze recordtijd werd gevlogen tijdens een storm in 2018. Gemiddeld neemt een vlucht van New York naar Londen zo’n 6 tot 6,5 uur in beslag.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

Gemiddeld 1287 kilometer per uur

Het BA-toestel vloog volgens de website Flightradar gemiddeld 1287 kilometer per uur, met een topsnelheid van 1327 kilometer per uur. Er waren ook nog twee toestellen van Virgin Atlantic Airways op weg naar een record. Ook zij verpulverden het record van Norwegian, maar waren respectievelijk 1 en 3 minuten trager dan het BA-toestel. In de rivaliteit tussen beide luchtvaartmaatschappijen een overwinning voor British Airways derhalve, waarbij een woordvoerder opmerkte dat het leuk is om een dergelijk record te hebben, “maar dat de veiligheid van de passagiers altijd voorop staat.” En dat is dan weer een geruststellende gedachte.

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.