Spinnenbeet blijkt dodelijk! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Spinnenbeet blijkt dodelijk!

Het zal in Nederland niet zo snel gebeuren, maar een spinnenbeet kan zeer verstrekkende gevolgen hebben wanneer je net de verkeerde treft. Daar kunnen twee Brazilianen over meepraten, of eigenlijk niet meer, want ze hebben het niet overleefd.

Kort na elkaar zijn een man en een vrouw in Brazilie gebeten door, waarschijnlijk, een vioolspin en stierven beiden een pijnlijke dood. Een bizar resultaat voor een beet van een spinnetje van zo’n anderhalve centimeter groot.

Het juiste antigif is essentieel

Ana Paula Topan had eigenlijk nergens last van, tot zij 4 dagen nadat zij  was gebeten last kreeg van extreme pijnen. Doordat ze niet kon aangeven waar ze door was gebeten, bleek het ook niet mogelijk om het juiste antigif te bepalen. De medicatie die werd toegediend bleek niet de juiste en werkte niet. De vrouw stierf in extreme pijn. Pas later bleek dat zij was gebeten door een vioolspin.

Macho wil niet naar de dokter

Enkele honderden kilometers verderop werd de 49-jarige Luciano Marchioro ook gebeten door een vioolspin. Ondanks dat hij wél klachten kreeg ging hij niet naar de dokter, ondanks waarschuwingen van zijn familie de klachten niet te negeren. Pas toen hij drie dagen niet kon plassen en zijn been ernstig was opgezwollen besloot hij toch maar eens bij een ziekenhuis langs te gaan. Te laat, naar later bleek, want ondanks dat hij direct op de Intensive Care werd opgenomen, overleed hij kort daarna.

Nabestaanden van beide slachtoffers zijn eensgezind in hun advies: wanneer je door een spin wordt gebeten, ga dan meteen naar een dokter of ziekenhuis en maak als het even kan een foto van de onverlaat die je heeft gebeten. Dat maakt de kans op het kunnen bepalen van het juiste antigif, en daarmee je overlevingskans, het grootst. Doe je het niet, dan loop je het risico om heel stoer het loodje te leggen.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

3.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.