Spin gevonden in broccoli
Saved Read later
Deel dit bericht

Dat is schrikken! Dit vond een vrouw tussen de roosjes broccoli

Wij kregen absoluut kippenvel van dit nieuwsbericht, dus bij deze alvast een kleine waarschuwing. Denk je je goede voornemens een goede kickstart te geven en een gezonde maaltijd klaar te maken, vind je plotseling een spin tussen de roosjes broccoli. En nee, het is geen verzonnen scene uit een horrorfilm. Het overkwam een vrouw en haar 10-jarige zoon namelijk. En wat bleek? Het was niet zomaar een spin, het gaat om een variant die in Nederland normaliter niet voorkomt. Het dier is normaal gesproken niet giftig of agressief, maar het is toch behoorlijk schrikken!

Bijzondere broccoli

Een spin tussen de broccoli. Je zou zeggen dat het een goed verzonnen verhaal is, maar dat is alles behalve het geval. Dit had de vrouw, die Marloes heet, ook niet voorzien toen ze de stronk broccoli kocht in de plaatselijke supermarkt. Marloes bereidde de broccoli thuis en sneed roosje voor roosje af. Tijdens het snijden veel haar iets zwarts op. Nu kan broccoli een klein beetje zand bevatten, maar door het wegschieten van het object ging die vlieger niet meer op.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Toen Marloes zag dat het om een spin bleek te gaan, wist ze aanvankelijk niet om welke soort het ging. In Nederland leven meer dan 500 spinnensoorten en deze zijn niet makkelijk te onderscheiden. Uiteindelijk kon ze de spin vangen met een glas. Vervolgens besloot ze een zoektocht op Google te starten.

Dit kom je niet vaak tegen

De spin had veel weg van een Zwarte Weduwe. Deze spinnensoort is te onderscheiden door de kleuren en het lichaam. Opvallend is wel dat de Zwarte Weduwe oorspronkelijk niet voor komt in Nederland, alleen in tropische gebieden. Gelukkig bijt de spin niet snel van zich af, maar prettig is anders natuurlijk.

Via het internet stuit Marloes op het onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis, en zij bieden haar aan om de spin te onderzoeken. En wat denk je? De gevonden spin in de broccoli is inderdaad een Zwarte Weduwe. Hoe de spin in Nederland terecht is gekomen, dat is moeilijk om te zeggen. Waarschijnlijk is het dier met de broccoli meegereisd naar Nederland. Heb jij weleens iets bijzonders gevonden in gekocht groente of fruit?

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.