in ,

LOLLOL NiceNice

Nationale loterij Zuid-Afrika kent bizarre trekkingsuitslag

Zes opeenvolgende getallen zorgen voor hoop rumoer

Een hoop ophef en rumoer bij de trekking van de nationale loterij van Zuid-Afrika afgelopen dinsdag. De winnende nummers van de trekking waren opeenvolgend, een combinatie die vrijwel niemand voor mogelijk had gehouden. Toch waren er zo’n twintig spelers die de winnende getallen 5, 6, 7, 8, 9, 10 op hun formuliertje hadden ingevuld. Het leverde hen ieder ongeveer 300.000 euro op.

Bekijk ook:
Met deze loterijwinnaars liep het slecht af

Sociale media ontploft

Op de sociale media wordt de organisatie van de Zuid-Afrikaanse loterij ondertussen beticht van fraude. Volgens velen is het gewoon niet mogelijk dat een dergelijke serie van getallen ‘zomaar’ valt. De loterij spreekt van een ‘onverwachte’ uitkomst. Men benadrukt echter ook dat er veel mensen zijn die met dergelijke cijferreeksen spelen. Zo zijn er ook zo’n tachtig anderen die met de cijfers 5 tot en met 9 speelden. Deze spelers kregen ieder ongeveer 300 euro uitgekeerd.

 

Onderzoek na beschuldigingen

De nationale loterijcommissie van Zuid-Afrika zit ondertussen aardig met de uitkomst in zijn maag en heeft een onderzoek gestart naar de trekking. Woordvoerder Ndivhuho Mafela geeft aan dat men gaat bekijken “of er iets is misgegaan”. Op sociale media zijn de beschuldigingen aan de organisatie achter de nationale loterij niet van de lucht. Het weerwoord van de organisatie is echter duidelijk: “Deze uitkomst is door twintig personen besproken en samengesteld”. De trekking werd daarnaast live op televisie uitgevoerd.

Bekijk ook:
Bij welke loterij maak je de meeste kans op een miljoen?

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ultiem loungeplezier met Flow tuinmeubelen

Wanddecoratie trends 2021: dit zijn de nieuwe muurdecoratie trends