Hoia Baciu
Saved Read later
Deel dit bericht

Mysterieus bos Hoia Baciu: verdwenen mensen, UFO waarnemingen en paranormale verschijnselen

Bossen zijn over het algemeen plekken die als mysterieus, maar ook als rustgevend worden beschouwd. Er zijn echter bossen die een onheilspellende reputatie hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ‘zelfmoordbos’ Aokigahara in Japan. Roemenië heeft Hoia Baciu, een bos dat zich bevindt in Transsylvanië. Ja inderdaad, de plek waar auteur Bram Stoker inspiratie opdeed voor het schrijven van Dracula.

Hoia Baciu is een spookachtige plek

De Roemenen noemen deze plek vervloekt omdat er in het verleden veel verontrustende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Hoia baciu is een mysterieus bos dat te vinden is in Transsylvanië, een streek in het noordwesten van Roemenië. Er worden veel paranormale activiteiten waargenomen en er zijn zelfs meldingen gemaakt van UFO’s en geesten. Daarnaast zijn er opmerkelijk veel mensen verdwenen.

De verontrustende gebeurtenissen hebben zich in de afgelopen eeuwen opgestapeld waardoor het bos een reputatie heeft gekregen waarvan je nekharen overeind gaan staan. Dit is allemaal begonnen toen een paar boeren er truffels gingen steken. Zij verdwenen en zijn nooit meer gezien. Er zijn zoekacties geweest, maar toen raakten er ook mensen vermist en zijn nooit meer teruggekeerd naar hun huizen.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Onheilspellende vermissingen

In de loop van de jaren verdween er zelfs een herder met tweehonderd schapen en een vrouw, met een muntstuk op zak. Zij verdween en werd lange tijd niet gezien. Vele jaren later keerde ze terug zonder geheugen. Ze had hetzelfde uiterlijk als toen ze verdween, en had nog steeds hetzelfde muntstuk in haar zak. Ze leek geen dag ouder geworden. Maar er zijn niet alleen vermissingen gemeld.

Verschillende mensen hebben onafhankelijk van elkaar vreemde verschijnselen gemeld. De ene zei dat het een UFO was, de ander had het over geesten. Ze spraken allemaal over paranormale activiteiten en waarnemingen die ze niet konden verklaren. In de jaren zestig werden een aantal van deze verschijnselen gefotografeerd door bioloog Alexander Sift. Hij deed onderzoek naar de verschijningen, we hebben een korte documentaire van het onderzoek onder dit artikel geplaatst.

Hevige klachten tijdens bezoek aan Hoia Baciu

Als je een liefhebber bent van het paranormale, of rond wilt lopen in dit onheilspellende bos, dan is een bezoekje aan Transsylvanië de moeite waard. Dan kun je meteen het kasteel van Vlad de Spietser bezoeken, het kasteel dat centraal staat in de boeken van Bram Stoker. Maar wees gewaarschuwd; bezoekers van het bos zeiden dat ze vreemde emoties ervoeren en lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en huiduitslag.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Sommige mensen kregen onverklaarbare brandwonden tijdens een wandeling. De paden zijn gemarkeerd, en het wordt ten zeerste afgeraden om van deze paden af te wijken. Er zijn wetenschappers die zeggen dat de verschijnselen komen door radioactief materiaal in de grond. Het Roemeense bos is in ieder geval een mysterieuze plek dat al eeuwen het onderwerp van gesprek is. Wij horen graag jullie ervaringen als jullie deze plek hebben bezocht.

 

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.