motorrijder
Saved Read later
Deel dit bericht

(Video) Motorrijder knalt met 292 km/u door tunnel: anderhalf jaar cel

Een Noorse motorrijder heeft anderhalf jaar cel aan zijn motorbroek hangen omdat hij met levensgevaarlijke snelheden door een tunnel reed. De 31-jarige bestuurder van de motor probeerde zich er nog uit te praten, maar tevergeefs. De man staat bij de Noorse justitie bekend als veelpleger, en daar is de rechter helemaal klaar mee.

Met 292 km/u door een tunnel

De man presteerde het om met een duizelingwekkende snelheid van 292 kilometer door uur door een tunnel te knallen. Dat deed hij meerdere keren, en legde zijn capriolen vast met een camera. De beelden deelde hij op internet, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Op de beelden is te zien hoe de man met een 199pk BMW S1000 RR werd geflitst. Het is niet de eerste keer dat de man werd gepakt, toen justitie naar zijn verleden keek bleek hij maar liefst 56 ernstige overtredingen te hebben begaan. Deze snelheidsduivel gaat voorlopig niet met de motor op vakantie.

De Noorse justitie is helemaal klaar met de man, en besloten hem geen boete maar een gevangenisstraf op te leggen. Een gevangenisstraf van anderhalf jaar én een levenslang rijverbod. Dat klinkt nogal heftig, maar een ‘levenslang' rijverbod betekent in Noorwegen vijf jaar. Na die tijd kan er gewoon weer een nieuwe aanvraag worden ingediend. We hebben de beelden van de dollemansrit in de tunnel onder dit artikel geplaatst. De boetes in Noorwegen kunnen echter verschillen per persoon.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Motorrijder is notoire snelheidsovertreder

Over het algemeen zijn de verkeersboetes in Noorwegen inkomensgebonden. In het geval van deze notoire snelheidsovertreder heeft de rechter geen genade en gooit hem met de snelheid van het licht in de gevangenis. De verdachte zei dat hij de motor had uitgeleend, maar daar geloofde de rechter niets van. Het feit dat de man niet in staat was om de naam van de persoon te noemen aan wie hij de motor uitgeleend zou hebben werkte niet in zijn voordeel. Ook werd hem verweten dat hij 263 km/u reed in een zone waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

De onderstaande video werd op 10 september 2021 gemaakt. We zien op de beelden hoe de man met zijn BMW door een tunnel knalt, en daarbij snelheden tot wel 292 kilometer per uur aantikt. De bestuurder werd geflitst, maar de politie kon hem ook makkelijk achterhalen omdat hij de dollemansrit zelf op internet heeft gezet. De verdachte snelheidsduivel heeft via zijn advocaat laten weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Tot die tijd zal hij het licht aan het einde van de tunnel voorlopig niet zien. Net zoals de auto's van het merk BMW, zijn ook de motoren erom bekend dat ze duizelingwekkende snelheden kunnen behalen. Check hieronder de bizarre beelden.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.