Dit heb je nodig als je op motorvakantie gaat 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit heb je nodig als je op motorvakantie gaat

Ik ga op reis en ik neem mee… de motor! Een motorvakantie geeft het ultieme gevoel van vrijheid. De reis is net zo belangrijk als de bestemming, dus het is een slim idee om goed voorbereid op pad te gaan. Hier geven we je 5 must have items voor elke motorvakantie!

Meerdere sets motorhandschoenen

Neem altijd een extra paar motorhandschoenen mee op motorvakantie. Meerdere handschoenen is handig in het geval je er eentje kwijt raakt tijdens een stop. Daarnaast kan het weer omslaan. Verschillende soorten motorhandschoenen kunnen dus ook handig zijn.

Neem bijvoorbeeld een paar mee dat waterdicht is voor een eventuele regenbui. Komt de zon juist door? Dan kunnen dunnere handschoenen die meer lucht toelaten heerlijk zijn. Bij lange ritten is comfort belangrijk, dus ga goed voorbereid op motorvakantie!

Reparatiekit voor lekke band

De banden van je motor kunnen doorgaans honderden kilometers meegaan. Toch kan het zomaar gebeuren dat een scherp object zorgt voor een gaatje in een band. Dit zou natuurlijk niet meteen je hele vakantieschema moeten beïnvloeden. Draag daarom een reparatiekit bij je voor het geval je een lekke band krijgt.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Een kit neemt niet veel ruimte in beslag, en heeft alle gereedschap die je nodig hebt. Bij het volgende tankstation kun je eventueel wat extra lucht in de banden pompen. Wil je echt goed voorbereid op stap? Neem dan ook een draagbare luchtcompressor mee. Zo is je band weer als nieuw!

Helm met zonnevizier

Bij een motorvakantie zul je nieuwe wegen en landschappen ontdekken. Dit is een geweldige ervaring, maar betekent ook dat beter op de route moet letten. Motorhelmen met zonnevizier voorkomen dat de zon in je ogen schijnt, waardoor je misschien net die afslag mist.

Ook is het voor veiligheidsredenen essentieel voor een zorgeloze motorvakantie. Door goede bescherming tegen de zon te hebben kun je je beter concentreren op het verkeer en de weg. Je kunt bijvoorbeeld van grotere afstand al zien dat er een scherpe bocht aankomt. Een zonnevizier zorgt er bovendien voor dat je beter van de prachtige omgeving kunt genieten!

Action camera

Plaats een action camera op je helm of stuur, en je zult nog lange tijd kunnen nagenieten van je vakantie. Ook kun je je ervaringen delen met familie en vrienden. Sommige camera’s kunnen aan wifi verbonden worden. Je beeldmateriaal zet je dus binnen enkele seconden op social media.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Niet alleen kun je je reis op geweldige wijze vastleggen, ook heb je beeldmateriaal van eventuele ongelukken. Natuurlijk wil je hier niet bij stilstaan op vakantie, maar vooruit denken kan je een hoop gedoe schelen bij je verzekering. Met bewijsmateriaal kun je aantonen dat je ongeval niet werd veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag.

Action camera’s zijn klein en licht, maar leveren geweldige beelden van hoge kwaliteit. Het kan zelfs de audio opnemen van je bluetooth audio intercom. Dat brengt ons bij ons volgende punt!

Bluetooth intercom headset

Ga je met meerdere rijders op vakantie? Dan kan een bluetooth intercom headset je helpen te communiceren met je medereizigers. Hier even pauzeren? Gaan we links of rechts? Het is ontzettend handig om met elkaar te kunnen praten zonder af te hoeven stappen. Ook kun je een muziekje aanzetten, of luisteren naar de routebeschrijving van je GPS. Wil je even in stilte genieten van de omgeving? Dan zet je je headset gewoon even uit.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.