Rookbom gooier Zandvoort
Saved Read later
Deel dit bericht

Rookbom gooier in Zandvoort wordt direct gestraft door mede-toeschouwers

De Grand Prix van Zandvoort kan jou bijna niet zijn ontgaan. Afgelopen zondag 4 september wist Max Verstappen – voor de tweede keer op rij – er vandoor te gaan met de winst. Na enkele spannende momenten en tweemaal een Safety Car vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats voor Verstappen.

Het gehele raceweekend kende maar liefst 300.00 toeschouwers – wat aanzienlijk meer is dan vorig jaar. De winst en uitgevallen raceauto van Verstappen waren echter niet de enige opmerkelijke momenten. Iemand uit het publiek besloot een rookbom op het circuit te gooien en dat werd hem niet in dank afgenomen.

Pauze door rookbom

Het zou gaan om een Twentse man van 33 jaar – die de rookbom gooide op de racebaan van Zandvoort. Op het moment van gooien waren de coureurs daadwerkelijk bezig met racen voor pole position. Nadat de oranje rookbom op het circuit terechtkwam, werd de race vrijwel direct stilgelegd door de Formule 1-staff. Het incident heeft niet langer geduurd dan een aantal minuten.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

En nog vóórdat de man werd verwijderd van het terrein, kreeg hij een flinke bierdouche te verduren van zijn collega-toeschouwers op de tribune. Zijn actie werd overduidelijk niet gewaardeerd – en dat is niet helemaal onterecht natuurlijk. Voortaan denkt hij wel twee keer na.

Overigens heeft de organisatie van de Grand Prix in Zandvoort voorafgaand aan het weekend laten weten dat vuurwerk en dergelijke niet worden gewaardeerd op het terrein. Waarom de man tóch heeft gekozen om een rookbom te gooien, dat mag hij uitleggen aan de plaatselijke autoriteiten.

Reacties

Na het incident, is de man opgepakt door de politie en werd hij een aantal uren vastgehouden. Daarna werd hij vrijgelaten. Over verdere vervolgstappen is verder niets bekendgemaakt door de politie. Inmiddels zou ook een tweede man opgepakt zijn om dezelfde reden.

Ook de burgemeester van Zandvoort reageerde op het incident en noemt het een schande. Op dé dag van de race hebben zich – gelukkig –  geen incidenten voorgedaan.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.