Laadvolume van de Renault Twingo: 1 kilo hasj én 3 kinderen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Laadvolume van de Renault Twingo: 1 kilo hasj én 3 kinderen

“Ik heb een tante in Marokko en die komt, hiep hoi”! Ja, maar wel nét wat later dan de bedoeling was. En laat dat nou deze keer niet gelegen hebben aan de sportieve prestaties van haar Renault Twingo.

De 39-jarige Brusselse keerde met haar 3 kleine koters terug van een welverdiende vakantie in Marokko, mét een extra lading. Want deze guitige autootjes kun je niet alleen ombouwen tot een tweepersoonsbed, ze hebben ook nog eens verrassend veel laadruimte!

1100 kilogram hasj met een straatwaarde van ruim 1 miljoen

De vrouw reed met de afgeladen Twingo en haar 3 kinderen vanuit Marokko terug naar Brussel. Vlakbij de Spaanse grens gaat het echter mis. Bij de grensovergang in de gemeente Le Perthus wordt de Renault Twingo zonder pardon aan de kant gebonjourd door de Franse douane. Tijdens de doorzoeking van de auto bleek dat het laadvolume flink was uitgebreid met een dubbele bodem.

“Een vakje voor wat extra beddengoed”

Hoewel je bij een Twingo een vakje voor extra beddengoed verwacht, zat de ruimte afgeladen vol met hasj. De Franse douane twijfelt geen moment en slaat de 39-jarige Belgische in de boeien waar ze tot nu toe verblijft. Haar 3 kinderen zijn overgedragen aan de plaatselijke opvang en zijn daar even later opgehaald door hun vader.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Autoreparatie met een toegift

Volgens de broer van Twingo bestuurster berust het allemaal op een misverstand. Het Twingootje had namelijk een reparatie nodig voordat de vrouw aan haar terugreis kon beginnen. In de garage moet het misgegaan zijn. Natuurlijk helpt het niet echt mee dat zijn zusje nogal goedgelovig en vergeetachtig is. Zo zou ze niet meer weten in welke garage ze de auto heeft laten repareren. In ieder geval is de reparatie geslaagd, mét een ruime toegift.Zo schijnt niet alleen het brandstof slangetje vervangen te zijn, maar hebben ze er voor de zekerheid ook direct maar een dubbele bodem in gelast. Aldus de broer van de vrouw. Het onderzoek naar de Marokkaanse garage is in volle gang. Volgens de politie in Brussel heeft het onderzoek nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. De tante uit Marokko komt dus echt wel, alleen met een Renault Twingo inclusief dubbele bodem neemt het wat meer tijd in beslag.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.