vindicat

Dit kost het lidmaatschap van de omstreden studentenvereniging Vindicat

0 Shares

De omstreden studentenvereniging Vindicat is weer eens negatief in het nieuws gekomen. De dierenambulance heeft twee ganzen gered die om onduidelijke redenen door de studenten zijn aangeschaft. De vereniging kwam in het verleden vaker in opspraak om wangedrag, seksisme en uit de hand gelopen ontgroeningen. Maar wat kost het om lid te zijn van deze studentenvereniging? Dat hebben we uitgezocht.

Studentenvereniging Vindicat

De naam Vindicat haalt bij veel mensen een vieze nasmaak naar boven. Dit komt door de vele negatieve incidenten die hebben plaatsgevonden waar leden van deze vereniging bij betrokken waren. De vereniging kreeg door alle problemen zelfs twee jaar lang geen bestuursbeurzen meer, en was ook niet meer welkom bij officiële bijeenkomsten van de Universiteit en Hogeschool.

Het bestuur van Vindicat heeft afgelopen zomer laten weten te werken aan een ‘cultuurverandering’, nadat er seksistische uitspraken van een aantal mannelijke leden tijdens een lustrumviering werden uitgesproken. Ook de ontgroeningen van nieuwe leden gaan regelmatig ver over de grens, en zijn leden van de vereniging vaker in opspraak vanwege wangedrag, vechtpartijtjes, en smakeloze vernederingen van aspirant-leden.

Dit kost een lidmaatschap

Van die ‘cultuurverandering’ is blijkbaar weinig terechtgekomen, want de studentenvereniging is wederom in opspraak gekomen. Maar wat kost het om deel uit te mogen maken van ‘de oudste, mooiste, en gezelligste studentenvereniging van Nederland’? Want als we op de website van de vereniging kijken is Vindicat dé studentenvereniging om ‘hechte vriendschappen te sluiten’, en haal je volgens hen ‘het beste uit je studententijd’.

Bekijk ook:
Dit werd door de Mexicaanse politie gevonden in een kofferbak

Als je lid wilt worden van Vindicat dan betaal je het eerste jaar € 192 contributie, en in het vijfde jaar € 115. De vraag is echter of je geassocieerd wil worden met deze omstreden vereniging, maar dat terzijde. Het gemiddelde lidmaatschap van een studentenvereniging kost € 100 per jaar, dus je kunt altijd nog overwegen om elders het beste uit je studententijd te halen.

103
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.