whatsapp
Saved Read later
Deel dit bericht

WhatsApp komt met functie voor bewerken van verzonden berichten

Berichtendienst WhatsApp is de afgelopen tijd bezig geweest om verschillende nieuwe functies uit te rollen. Het is binnenkort mogelijk om een slotje op een bericht te zetten, maar binnen enkele weken komt er een functie beschikbaar die al langer op het verlanglijstje van gebruikers staat, namelijk het bewerken van berichten die al verzonden zijn. We hebben deze functie even onder het licht gehouden.

WhatsApp komt met nieuwe functies

De bovengenoemde functie wordt volgens de chatdienst wereldwijd binnen enkele weken uitgerold, tot vreugde van gebruikers die na verzending een spelfout willen corrigeren, iets toe willen voegen, of een bericht te bewerken dat inhoud heeft dat net iets verkeerd uit de hoek kan komen. Het is nu nog alleen mogelijk om een bericht te verwijderen, maar dan ziet de ontvanger dat deze is weggehaald.

Het is niet mogelijk om eerdere berichten te bewerken. De functie is dus alleen van toepassing bij berichten die na de update worden verzonden. De bewerk-functie wordt voor zowel de mobiele versie als de webversie van WhatsApp beschikbaar. De nieuwe feature is al getest in de bètareleases, en was een succes. Whatsapp is er nu dus klaar voor om de nieuwe functie wereldwijd voor iedere gebruiker uit te rollen.

Zo werkt de bewerkfunctie

Het is mogelijk om tot 15 minuten na het verzenden van het bericht om deze te veranderen, dus je hebt een kwartier de tijd om een impulsief berichtje een andere tone-of-voice te geven, al mag je dan wel hopen dat de ontvanger het bericht nog niet heeft gelezen. Verder is het gewoon een erg handige functie voor mensen die worden geplaagd door de autocorrectie van hun smartphone.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Het bewerken van het bericht gaat simpel in zijn werk: je drukt binnen 15 minuten op het berichtje dat je wil bewerken en houdt het even vast. Daarna krijg je de optie ‘bewerk’. Het is wel zo dat de schrijver en de ontvanger van het bericht kunnen zien dat het bericht is bewerkt, en op welk tijdstip de bewerking is uitgevoerd. Maar goed, als er lastige vragen komen dan kun je altijd zeggen dat je een typfoutje hebt hersteld.

whatsapp berichten bewerken

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.