sushi-terroristen
Saved Read later
Deel dit bericht

Japan arresteert ‘sushi-terroristen’: riskeren drie jaar cel (video)

Japanners staan erom bekend dat ze hun etenswaren zo vers en hygiënisch mogelijk aanbieden. Het is dan pure horror als er mensen zijn die ervoor zorgen dat je zaak bijna failliet gaat, omdat ze filmpjes op social media plaatsen waarin ze in jouw restaurant likken aan de sushi die je serveert. Drie van deze ‘sushi-terroristen’ hielden Japan wekenlang in zijn greep, maar de politie heeft ze nu gearresteerd.

Terreur in Japanse restaurants

De afgelopen weken verschenen er filmpjes op social media waarin te zien is hoe jongeren aan sushi likken dat op een lopende band voorbij komt. Er werd dan een bordje van de band af gehaald, waarna er aan de sushi werd gelikt, en het bordje weer terug op de band werd gezet. De video’s gingen viral op internet, maar zorgden voor een golf van verontwaardiging en afschuw in het land.

In Japan wordt veel waarde gehecht aan hygiëne en verse producten in een restaurant, vooral als het om vis gaat. In sommige restaurants leeft de vis zelfs nog als het wordt opgediend. In dit geval ging het om sushi, dat uiterst vers op de band werd gelegd, maar werd verpest door de jongeren die eraan likten. Door de filmpjes kwamen eigenaren van deze restaurants flink in de problemen. De bizarre werkwijze van de jongeren zie je onderaan dit artikel.

Sushi-terroristen opgepakt

De ‘sushi-terroristen’ likten niet alleen aan de sushi, maar gooiden er ook wasabi op. ook dronken ze uit flessen sojasaus en gooide dit op het eten. Door de acties van deze jongeren bleven klanten massaal weg uit de restaurants. Vooral restaurantketen Kura Sushi werd zwaar getroffen. De populaire keten zat normaal gesproken altijd vol, maar door de acties van de jongeren bleven klanten massaal weg uit de 500 restaurants van Kura Sushi.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

De acties van de ‘sushi-terroristen’ hebben voor grote financiële verliezen gezorgd. Ze werden opgespoord door de Japanse politie, en gearresteerd. Justitie in het land neemt dit soort acties zeer serieus, dus riskeren de jongeren een celstraf van maar liefst drie jaar voor het uithalen van deze ‘grappen’. We hebben hieronder een filmpje geplaatst waarin te zien is hoe deze jongeren te werk gingen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.