Indiase ratten eten 200 kilo cannabis op
Saved Read later
Deel dit bericht

Indiase ratten hebben de nacht van hun leven en eten in beslag genomen drugs op

De Indiase politie heeft een vreemde ontdekking gedaan. De autoriteiten in Mathura hadden maar liefst 200 kilo cannabis in beslag genomen en tijdelijk opgeslagen in het plaatselijke politiebureau. Daar is toch niets vreemds aan? Nee, dat niet. Maar toen zij de volgende ochtend op het bureau verschenen, was de in beslag genomen buit plotseling verdwenen. En wat denk je? De politie verdenkt de Indiase ratten hiervan. 

Bewijsmateriaal

Ratten zijn vrij kleine beesten. In Nederland worden ze zelfs als huisdier gehouden. Ze kunnen zich gemakkelijk in allerlei moeilijke hoeken en bochten wringen. Vaak zonder dat we het doorhebben. Waarschijnlijk waren de Indiase ratten in kwestie op zoek naar een lekkere snack en kwamen per toeval terecht in het Indiase politiebureau.

Maar in plaats van de voedselvoorraad te kapen, vergrepen de ratten zich aan de in beslag genomen cannabis. Tenminste, dat is de verklaring die de politie heeft voor de verdwijning van het grote aantal drugs. Het ging namelijk om 200 kilo.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Nu lag deze cannabis niet zomaar op het politiebureau, want het diende namelijk als bewijsmateriaal voor een geplande rechtszaak. Het is verder niet bekend gemaakt hoe de rechtszaak verder gaat zonder dit belangrijke bewijs.

Indiase ratten zijn “professionals”

Wij staan natuurlijk aardig te kijken van dit kunstje. Maar in India is het inmiddels bekend waar ratten en muizen toe in staat zijn. Enkele jaren geleden verdween in een ander deel van India eveneens een grote drugsvangst, zomaar uit het niets.

Ook toen kregen deze knaagdieren de schuld in de schoenen geschoven. Het zou om meer dan 300 kilo softdrugs gaan. Ja, leg dat maar eens uit aan je superieuren. Volgens de autoriteiten is het niet gemakkelijk om een passende oplossing te vinden. Gezien de grootte van knaagdieren, kunnen zij zich in ieder hoekje en gaatje wurmen. De autoriteiten denken er wel aan om bewijsmateriaal in het vervolg ergens anders op te slaan. Dat is misschien wel verstandig. In India leven duizenden ratten op allerlei verschillende plaatsen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.