India laat van spionage verdachte duif vrij 12
Saved Read later
Deel dit bericht

India laat van spionage verdachte duif vrij

Indiase autoriteiten hebben een duif vrijgelaten die eerder van spionageactiviteiten was verdacht. Men vermoedde dat de vogel een drone met zich mee droeg om zodoende voor Pakistan te spioneren. De duif, die was gezien bij het meerdere malen oversteken van de grens tussen India en Pakistan vanuit de Kasjmir-provincie in dat laatste land, was gearresteerd door bezorgde dorpelingen en overgedragen aan de autoriteiten.

Volgens de dorpelingen had de duif een ring om zijn pootje, waarop codes waren te zien die gelinkt werden aan een militante groep in de regio. Onderzoek van de Indiase politie leverde echter geen bewijs op dat de duif een spion was.

Duivencompetitie

Volgens de Pakistaanse eigenaar van de duif, die vlak bij de grens woont, betrof het codes die zijn bedoeld voor identificatie van de duif in duivencompetities, die zeer populair zijn in de Pakistaanse grensregio’s. Voor de eigenaar was dit dus reden genoeg om de Indiase autoriteiten met klem te verzoeken om zijn duif weer uit te laten vliegen. Het is overigens niet bekend of de vogel daarna ook weer netjes naar zijn eigenaar is teruggevlogen.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Spanningen India-Pakistan

Gedurende de laatste jaren zijn de spanningen tussen India en Pakistan behoorlijk opgelopen. De Kasjmir-provincie is al jaren een betwist gebied waar beide landen aanspraak op maken. Door deze situatie is het ook een van de meest gemilitariseerde gebieden ter wereld. De duif die nu van spionage werd verdacht was dus allesbehalve een vredesduif voor de bevolking.

Niet eerste arrestatie van duif

Het is overigens geen unieke situatie dat er door India een duif is aangehouden. Er is wel degelijk reden voor bezorgdheid, want in 2016 werd er ook een vogel ingerekend die een briefje bij zich droeg waarin de Indiase premier Narendra Modi werd bedreigd.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.