Goed nieuws! Hamburgers van de Mac onbeperkt houdbaar! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Goed nieuws! Hamburgers van de Mac onbeperkt houdbaar!

Het zijn mooie tijden voor de liefhebbers van de culinaire hoogstandjes van McDonalds, want er is voor de derde maal bewezen dat de burgers en frietjes de tand des tijds moeiteloos doorstaan!

Inmiddels zijn er al drie verschillende experimenten uitgevoerd die onafhankelijk van elkaar hebben aangetoond dat het bewaren van een hamburger of cheeseburger van de Mac prima is te doen. In 1999 kocht een Amerikaan een hamburger en bewaarde deze maar liefst 14 jaar. De hamburger kwam ongeschonden, zonder schimmels of vreemde geurtjes uit zijn lange winterslaap. Alleen de augurk had het niet overleefd en was volledig ontbonden. In 2016 kwam een Amerikaanse, die een Happy Meal gedurende zes jaar op kantoor(!) had bewaard tot dezelfde conclusies. Het kindermenu zag er nog steeds goed uit, niet verrot, verteerd of bezig zich een weg naar buiten te vechten. Of het ook nog geschikt was voor consumptie vertellen de verhalen niet.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

De laatste burger van IJsland

Het laatste experiment vond plaats in IJsland. In 2009 sloot de hamburgergigant vanwege de economische crisis alle vestigingen op het eiland, wat voor Hjörtur Smarason aanleiding was om vlak voor de definitieve sluiting van het lokale filiaal nog even snel een cheeseburger met frietjes te bestellen voor de wetenschap. Hij bewaarde de maaltijd maar liefst tien jaar en kwam dus recent tot de conclusie dat ook hier de tijd geen vat heeft gehad op de fastfood maaltijd. Alles zag er nog steeds zo goed als hetzelfde uit.

Museumwaardige Hamburgers

Gedurende de tien jaar dat de maaltijd is bewaard is deze al een paar maal van eigenaar gewisseld. In 2012 kwam het in het bezit van het Nationaal Museum van IJsland, maar deze wilden er na een paar jaar toch weer van af. Het bewaren van voedsel was bij nader inzien toch niet waar zij goed in waren. Smarason was het daar niet mee eens. Volgens hem ‘bewaarde de hamburger zichzelf’. Inmiddels zijn de cheeseburger en frietjes weer voor iedereen te zien. De maaltijd ligt in een glazen kastje in een hostel in het zuiden van IJsland en is via een webcam real-time te bekijken. Dagelijks zijn er zo’n 400.000 mensen die even een kijkje komen nemen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

De huidige eigenaar bevestigde onlangs aan de BBC dat de etenswaren nog steeds in goede staat verkeren. Het enige wat duidelijk is verouderd is de papieren verpakking. MacDonald’s heeft nog geen reactie gegeven.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.