De voor en nadelen van een groot gezin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De voor en nadelen van een groot gezin

Grote gezinnen, de meningen zijn erover verdeeld. De één moet er niet aan denken, de ander zou niets liever willen. Nu is het natuurlijk leuk om broertjes en/of zusjes te hebben, anders is het ook maar saai. Maar aan de andere kant heb je daarmee altijd een spion in huis die alles vertelt aan je ouders. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van leven in een groot gezin? In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

De voordelen van een groot gezin:

Er is altijd leven in huis

Saai is het nooit! Er is altijd iemand waarmee je ruzie kunt maken, huiswerk van over kunt schrijven en waarmee je kunt stoeien en vechten. Daarbij is het hebben van een broertje en zusje goed voor de ontwikkeling, eenzaamheid tijdens het opgroeien ligt anders op de loer, en dat wil je niet. Daarbij deel je dingen die je niet met je ouders bespreekt, je broertje is je beste vriend, zelfs als jullie elkaars koppen inslaan.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Er is altijd hulp

Als de kinderen ouder worden dan is er altijd een helpende hand. Of het om een boodschap gaat, het aanharken van de tuin of een oppas voor de baby, de oudere kinderen kunnen makkelijk een handje helpen. Hulp met het maken van huiswerk en het uitlaten van de hond behoren ook tot die taken, wat jij als ouder zijnde uiteraard als een goed geoliede machine weet te organiseren.

Met de feestdagen zit je nooit alleen

Op een eenzame kerst zit niemand te wachten. Als je in een groot gezin leeft dan is het altijd gezellig druk met de feestdagen, en er liggen genoeg cadeautjes onder de boom. Schuif de tafels aan elkaar en geniet met de hele bende van een gezellig en sfeervol diner. Want in je eentje het jaar afsluiten is helemaal niet leuk! Een groot gezin draagt bij aan fijne herinneringen.

De voor en nadelen van een groot gezin 13

De nadelen van een groot gezin:

Je breekt je nek over andermans spullen

Een groot gezin is rommelig. Je moet ervoor waken dat je tijdens het traplopen niet je nek breekt over een skeeler of een buzz lightyear. Overal ligt kleding, iedereen is van alles kwijt en het is altijd jouw schuld en de hele tuin staat vol met fietsen, waarvan de helft een lekke band heeft die jij op het laatste moment voor school nog even mag plakken.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

De badkamer is altijd bezet

Als je nodig moet schijten dan kun je dat beter inplannen, want je staat gegarandeerd voor een dichte deur. Als je het al voor elkaar krijgt om een paar kostbare minuten door te brengen voor de spiegel dan zit deze vol met gel, haren en tandpasta, dat waarschijnlijk op is als je je tanden wilt poetsen. Ook het toiletpapier is op, maar daar kom je pas achter als je de inhoud van je maag hebt gedumpt. Een klein lichtpuntje; je kan altijd iemand appen om een rol te brengen.

Een groot gezin kost geld

Veel gezinsleden betekent veel eten, kleding, school, tandarts etc etc. Dat moet allemaal worden betaald! Er ligt altijd wel een rekening op de loer die moet worden voldaan. Een pan eten maken is project koken en ze groeien sneller uit die broek dan dat het saldo van je bankrekening wordt aangevuld. Maar in een groot gezin denk je creatief, dus vaak komt het uiteindelijk wel goed, je krijgt er een hoop voor terug.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.