Saved Read later
Deel dit bericht

7 bizarre weetjes over voeding en drinken die jij nog niet wist!

Jij weet vast wel dat er in veel producten verborgen suikers zitten of dat teveel alcohol niet goed voor je is? Maar wist jij ook dat tot 2013 bier in Rusland werd gezien als frisdrank? Deze en andere bizarre weetjes over drinken en voeding kan je hier lezen.

1: Liever bacon dan seks

Als jij moest kiezen tussen bacon en seks, waar zou jij dan voor kiezen? De inwoners van Canada zijn dol op bacon. In een onderzoek van Maple Leaf Foods gaf 43% van de respondenten aan liever bacon te hebben dan seks. Nog wat extra bizarre resultaten van het onderzoek:- 23% van de mannen rangschikte bacon als hun favoriete geur- 23% had het gevoel dat hun partner meer van bacon houdt dan van hen

2: Avocado of een testikel

De avocado wordt steeds populairder in ons land. Heb jij je weleens afgevraagd waar de naam avocado vandaan komt? Het is bedacht door een inheems volk uit zuid- en midden Amerika en afgeleid van het woord ‘a-hu-ac-atl’. Wat letterlijk ‘testikel’ betekent. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de vorm van de vrucht.

3: Bier wordt gezien als frisdrank

Natuurlijk weten wij in Nederland dat bier onder alcohol valt, maar daar dachten ze in Rusland tot 2013 toch echt anders over. Een vader die in de ochtend een kinderwagen duwde met in zijn hand een halve liter bier was in Rusland de normaalste zaak van de wereld. Vanaf 1 januari 2013 moest het afgelopen zijn. Het alcoholgebruik werd twee jaar geleden een nationale ramp genoemd.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

4: De stickers op ons fruit zijn eetbaar

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent een appel aan het eten en ineens besef je dat je de sticker hebt opgegeten. Geen paniek, want Voedsel- en warenautoriteiten keuren het goed om ze te eten. Toch is het niet aan te raden om nu elke keer bewust de stickers te gaan eten. Dus zie je een sticker? Haal hem dan toch maar even weg.

5: Insecten in chocolade

Volgens verschillende wetenschappers eten we, onbewust, ongeveer 500 gram insecten op per jaar. Deze zitten overal in en ook in je chocolade. En op zich is daar niks mis mee want insecten zijn erg voedzaam. Ze bevatten namelijk eiwitten, vetten en zitten vol met vitaminen en mineralen. Bij het oogsten van de cacaobonen kunnen er insecten op zitten en worden ze meegenomen in het verwerkingsproces. Natuurlijk worden de bonen gereinigd, maar er kan niet 100% worden voorkomen dat er insecten resten in terecht komen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

6: Witte chocolade is geen chocolade

Om nog even door te gaan over chocolade: witte chocolade is officieel helemaal geen chocolade. Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Bij melkchocolade word er nog extra melk bij gedaan. Maar bij witte chocolade wordt de cacaopoeder vervangen door extra melkpoeder en cacaoboter. Witte chocolade is dus geen chocolade. Volgens de wetgeving mag je deze woorden ook niet door elkaar gebruiken. “Witte chocolade” is geen “chocolade”, en andersom ook.

7: De duurste koffie ter wereld is gemaakt van poep

Je zou het misschien niet verwachten, maar de duurste koffie wordt gemaakt van uitwerpselen van de Loewak. De hoge prijs ontstaat door het speciale productieproces. Het proces in het kort: de Loewak eet koffiebessen, vervolgens wordt het vruchtvlees verteerd. De pit blijft intact en later teruggevonden in de ontlasting. Ze worden gewassen en gedroogd en vervolgens van hun pit ontdaan. Zo ontstaat het duurste bakkie koffie ter wereld.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

  1. sara Reply

    echt een leuke website en ik was in het begin geschrokken dat bv:dat in chocolade insecten zijn of dat de duurste koffie van poep is gemaakt echt heel vreemd .Maar dat kan ook zijn dat dit grapjes zijn.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.