De laatste gaming PC trends 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De laatste gaming PC trends

Veel mensen die jong waren in de jaren ’90 of de jaren daarna hebben wel spellen gespeeld op de PC. Van Patience tot The Sims of FIFA, het draaide allemaal vaak wel goed op een vrij standaard desktop computer. Inmiddels is dat in veel mindere mate het geval, omdat de games van nu veel vergen van een computer. Daarmee is de nieuwe trend ontstaan dat gamers een speciale gaming PC kopen. We bespreken wat zo’n game PC onderscheidt van een standaard commputer.

Uiterlijk

Van de buitenkant gezien hoeft een gaming PC er niet per se anders uit te zien dan wat je gewend bent van een desktop computer. Het verschil zit immers vooral in wat er in de systeemkast zit. Toch zie je vaak dat gaming PC gekleurde verlichting hebben aan de voorzijde of dat je via een ruitje in de computer kunt kijken, waar dan ook gekleurde verlichting te vinden. Aan de vormgeving van de systeemkast is vaak meer aandacht besteed dan het geval is bij een gewone PC. Er bestaan ook gaming laptops. Deze zijn vaak uitgevoerd met bijzonder verlichting onder de toetsen van het toetsenbord en wat andere uiterlijke features die ze net even wat opvallender maakt dan een standaard laptop.

Bekijk ook:
Casinobeveiliging, een must voor iedere bezoeker

Videokaart

Het visuele aspect van PC games heeft zich de afgelopen decennia enorm ontwikkeld. Dat zorgt er tegelijkertijd ook dat er meer gevraagd wordt van de computer. De videokaart in een computer is verantwoordelijk voor een goede beeldweergave. Waar de videokaart in een gewone PC weinig bijzonders is, is dit in een game computer een geavanceerd en krachtig stuk hardware dat veel meer aankan. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in een hogere prijs. Enkele honderden euro’s voor een krachtige videokaart is niets bijzonders bij een gaming PC. Dit draagt er dan ook aan bij dat een game PC kopen niet iets is wat je zomaar even doet, hoewel je bij Computer Bestel wel goede aanbiedingen kunt vinden voor gaming PC’s.

De laatste gaming PC trends 14

Processor

De videokaart kan, hoe geavanceerd hij ook is, niet in zijn eentje een loodzware game laten draaien. Daarvoor heeft de computer ook flink wat rekenkracht nodig. De processor, ook bekend als CPU, zorgt hiervoor als de motor van de computer. Ook hier geldt dat een game PC een aanzienlijk sterkere processor met een hogere kloktijd nodig heeft dan een normale computer. Deze kloktijd bepaalt namelijk hoe snel de processor taken uitvoert. Voor een soepele game-ervaring is het cruciaal dat de processor het allemaal met enig gemak kan bijbenen. Een te langzame processor zorgt ervoor dat het spel gaat haperen. Dat is al vervelend wanneer je in je eentje een spel aan het doen bent, maar wanneer je online games speelt met of tegen anderen kan dit betekenen dat anderen sneller kunnen handelen in het spel.

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

Andere verschillen

De videokaart en de processor zijn de voornaamste verschillen tussen een normale PC en een game computer. Daarnaast heeft een gaming PC ook meer intern geheugen (PC) voor tijdelijke opslag van data. Ook dit draagt bij aan hoe snel en soepel de computer werkt als er veel van hem gevraagd wordt. Verder hebben gamers vaak een speciale gaming muis en gaming toetsenbord die het gamen beter ondersteunen dan een gewone muis en toetsenbord. Meestal heeft men ook nog een headset erbij om te kunnen praten met andere spelers bij het online gamen.

Voor dit alles moeten gamers aardig in de buidel tasten, want een gaming PC kost flink veel meer dan een standaard computer. Maar dat hebben ze er dan ook voor over!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.