Wat zijn de meest voorkomende boekhoudfouten en hoe vermijd je ze? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de meest voorkomende boekhoudfouten en hoe vermijd je ze?

De boekhouding is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het is verantwoordelijk voor de financiële stabiliteit en groei van het bedrijf. Helaas maken veel bedrijven nog vaak dezelfde fouten. Het kan leiden tot verkeerde informatie en kan uiteindelijk zelfs leiden tot het faillissement van een bedrijf. In dit artikel willen we graag de meest voorkomende boekhoudfouten met je delen en laten zien hoe je ze kunt voorkomen.

Geen duidelijk financieel plan

Een groot probleem dat veel bedrijven hebben, is geen duidelijk financieel plan. Zonder een duidelijk plan zal het bedrijf problemen krijgen met het bijhouden van de inkomsten en uitgaven. Dit helpt je om je uitgaven en inkomsten goed bij te houden en te controleren.

Niet bijhouden van de financiën

Een andere fout die vaak voorkomt, is het niet bijhouden van de financiën. Als bedrijfseigenaar is het jouw verantwoordelijkheid om de financiële administratie bij te houden. Het is belangrijk dat je weet hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat om de financiële stabiliteit van jouw bedrijf te bewaken. Het is verstandig om een overzichtelijke administratie te hebben via bijvoorbeeld een online boekhoudprogramma waarin je duidelijk de inkomsten en uitgaven kunt registreren. Hierdoor krijg je inzicht in de financiële prestaties van jouw bedrijf.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Verkeerde facturatie

Veel bedrijven hebben ook moeite met factureren. Het is belangrijk om de facturen op een goede manier op te stellen en deze op tijd te versturen. Een verkeerde facturatie kan tot gevolg hebben dat klanten een verkeerd bedrag betalen, wat kan leiden tot onnodige administratieve taken. Gelukkig kunnen deze fouten worden voorkomen door kritisch te kijken naar de facturen en het versturen ervan.

Geen controle over de voorraad

Een van de grootste fouten die bedrijven maken is geen controle over de voorraad hebben. Want, wat is voorraadbeheer? Dit wordt ook wel omschreven als het proces van het plannen, organiseren en controleren van de goederen en materialen die een bedrijf op voorraad heeft. Wanneer dit niet onder controle is, kan dit problemen opleveren zoals het kopen van onnodige voorraden of het hebben van te weinig voorraad. Met financiële problemen en verlies van geld tot gevolg.

Geen boekhouder of accountant in dienst

Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om te begrijpen dat het bijhouden van de financiële administratie veel tijd en energie kost. Daarom is het verstandig om een boekhouder of accountant in dienst te nemen. Hierdoor krijg je het benodigde inzicht en voorkom je fouten. Een goede boekhouder kan vaak ook helpen bij andere financiële zaken zoals belastingen en jaarrekeningen.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

 

Het is belangrijk om deze tips goed in gedachten te houden en eventueel professionele hulp in te schakelen als je er zelf niet uitkomt. Laat fouten uit het verleden niet het succes van jouw bedrijf in de weg staan!

859

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.