Je badkamer inrichten: alles over badkamerspiegels 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Je badkamer inrichten: alles over badkamerspiegels

De badkamerspiegel wordt vaak over het hoofd gezien, maar eigenlijk is het een belangrijk onderdeel van de badkamer. Het heeft invloed op de balans, bruikbaarheid, uiterlijk en ruimtelijkheid van de badkamer. Een zorgvuldig gekozen spiegel die op de juiste manier wordt geplaatst en verlicht, kan een groot verschil maken. Bovendien kun je met een nieuwe badkamerspiegel op een snelle, makkelijke en betaalbare manier je badkamer opknappen.  Het is dus niet altijd nodig om dure renovaties uit te voeren. Lees verder voor het antwoord op al je vragen rondom de badkamerspiegel.

Hoeveel spiegels heb je nodig?

Als je genoeg ruimte hebt en een brede wastafel, bijvoorbeeld een dubbele wastafel, kun je één of meer spiegels gebruiken. Maar hoeveel spiegels moet je eigenlijk boven je wastafel ophangen? Het kan een goed idee zijn om twee lange verticale spiegels te plaatsen als je een badkamer hebt met een hoog plafond. Maar als je juist de breedte wilt benadrukken of een ruimtelijk gevoel wilt creëren in een kleine badkamer, dan is 1 brede spiegel de betere keuze.

Hoe hoog hang je de spiegel?

Er is geen vaste regel voor hoe hoog je een badkamerspiegel moet ophangen, want dat hangt af van verschillende factoren. Hoe groot is de spiegel? Hoe hoog is je badkamermeubel? Hoe lang ben je eigenlijk? Hang de spiegel op ooghoogte van de gemiddelde persoon, ongeveer 30 tot 40 centimeter boven en onder de ogen, of iets hoger dan de langste persoon in huis. Laat zo'n 5 tot 10 centimeter ruimte tussen de spiegel en de wastafel, en een paar centimeter tussen de spiegel en de kraan van de wastafel. Een hoogte van 120 tot 210 centimeter boven de vloer werkt meestal prima. Zorg ervoor dat de spiegel in het midden hangt tussen de lampen boven de wastafel en de wastafel zelf. Kijk naar je badkamer en gebruik deze richtlijnen om te beslissen hoe hoog je de spiegel moet hangen.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Je badkamer inrichten: alles over badkamerspiegels 16

Hoe breed moet de spiegel zijn?

De spiegel moet passen bij de breedte van je wastafel, zodat het er mooi uitziet en in balans is. Hier zijn wat suggesties: Je kunt een spiegel kiezen die even breed is als je wastafel. Dit zorgt voor een simpele en symmetrische uitstraling, maar het kan er wel wat vierkant uitzien. Om een minder vierkante uitstraling te krijgen, kun je een spiegel nemen die ongeveer 70-80% van de breedte van je wastafel heeft. Zo voorkom je dat de spiegel te klein lijkt. Als je ruimte wilt overlaten voor wandlampen, kun je een spiegel kiezen die 60-70% van de breedte van je wastafel heeft. Dan passen de lampen goed binnen de wastafel en hangen ze er niet overheen. De beste optie is natuurlijk een spiegel op maat. Zo krijg je precies de afmetingen die je nodig hebt.

Waar plaats je de spiegel?

De meest gebruikelijke plek is boven de wastafel. Maar als je badkamer een aparte indeling heeft of je wilt iets anders proberen, onthoud dan dat spiegels niet per se plat aan de muur hoeven te hangen. Je kunt bijvoorbeeld spiegels hebben die aan haken hangen, of kiezen voor een lange spiegel. Zelfs een hele brede spiegel die de hele muur bedekt, is mogelijk. Het belangrijkste is om creatief te denken!

942

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.