Wat heb je nodig om te starten als ondernemer? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat heb je nodig om te starten als ondernemer?

Denk je een goed idee te hebben? Doe goed onderzoek naar dit idee, stel een businessmodel op en maak een uitgebreid businessplan. Vermeld in dit plan alles met betrekking tot financiële zaken, marketing en aanverwante zaken. Ben je daarna nog steeds volledig overtuigd van je idee? Dan is het de hoogste tijd om dit idee uit te gaan voeren.

Om als ondernemer te starten, moet je tal van voorbereidingen treffen. Zo is het van belang dat je je bij de Kamer van Koophandel inschrijft. Maak online een afspraak, betaal 50 euro en neem alle benodigdheden mee. Binnen 15 á 20 minuten sta je vervolgens weer buiten het KvK-kantoor; je bent vanaf dat moment officieel ondernemer. Vanaf dat moment moet je nog veel meer zaken gaan regelen.

Website (domeinnaam + hosting)

Als ondernemer kun je tegenwoordig uiteraard niet zonder een website. Registreer daarom de domeinnaam (je bedrijfsnaam) en sluit een webhostingpakket af. Met een systeem als WordPress maak je snel een fraaie en professionele website.

Tip: je kunt bij je hostingpartij ook direct een e-mailadres aanmaken. Zorg voor een professioneel e-mailadres, bijvoorbeeld met je naam of info gevolgd door @jedomeinnaam.nl

Bankrekening

Als ondernemer kun je uiteraard niet zonder ee bedrijfsrekening. Het openen van een zakelijke rekening is gelukkig geen hogere wiskunde. Je kunt online een rekening aanvragen bij een bank, waarna de bank wel even contact met je opneemt. De bank hoort graag je businessmodel aan en stelt nog enkele vragen aan je. Na dit gesprek zorgt de bank ervoor dat de bedrijfsrekening snel geregeld wordt.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Marketingplan

Om als ondernemer succesvol te worden, heb je klanten nodig. Om aan deze klanten te komen, heb je een goed marketingplan nodig. Denk daarom goed na over de manier waarop je marketing wilt voeren. Op welke social media kanalen wil je actief zijn? Wat wil je naar de buitenwereld toe overdragen? Welke boodschap wil je overdragen op je doelgroep? En wie behoort überhaupt tot de doelgroep van je onderneming? Dit zijn stuk voor stuk vragen die in een goed marketingplan volledig uitgewerkt worden. Het kan écht geen kwaad om je hier even goed in te verdiepen.

Boekhoudprogramma

Wat heb je nodig om te starten als ondernemer? 15

Wist je al dat je als ondernemer met enkele verplichtingen te maken hebt? Zo moet je belasting betalen en moet je voor een sluitende boekhouding zorgdragen. Voor het creëren van een sluitende boekhouding is een simpel boekhoudprogramma de beste oplossing.

Zo’n boekhoudprogramma bevindt zich in de cloud, waardoor je altijd toegang tot je boekhouding hebt. In het programma stel je facturen op, verwerk je transacties en verwerk je alle overige financiële zaken. Het programma zelf zorgt vervolgens voor de rest; je hebt bijvoorbeeld dagelijks inzicht in de financiële status van je onderneming.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Fijne werkplek

Heb je de ambitie om echt met je bedrijf te knallen? Dan zouden alle randvoorwaarden in orde moeten zijn. Je moet je echt op je core business kunnen focussen in plaats van op allerlei randzaken. Alleen al om deze reden is het belangrijk om een fijne werkplek te creëren.

Je kunt deze werkplek prima thuis creëren. Zet in een ruimte een comfortabel bureau, koop een comfortabele bureaustoel en schaf een goede pc/laptop aan. Je hebt nu in principe alles wat je nodig hebt om te werken. Houd echter ook rekening met voldoende daglicht en met zo min mogelijk afleiding.

Om zo min mogelijk afleiding te hebben, zou je je werkplek ook netjes en schoon moeten houden. Weet je van jezelf dat je thuis relatief snel afgeleid bent? Dan is het wellicht interessant om ergens een kantoortje te huren. In elke (grote) stad vind je wel flexwerkplekken voor de startende ondernemer!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

962

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.