Waarom steeds meer bedrijven overstappen op een 085 of 088 nummer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom steeds meer bedrijven overstappen op een 085 of 088 nummer

Het is je misschien wel eens opgevallen: steeds meer bedrijven hebben een telefoonnummer dat begint met 085 of 088. Waar komen deze nummers vandaan, en waarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor?

Niet meer aan één plaats gebonden

Vroeger was het allemaal makkelijk en overzichtelijk. Je kreeg, ook als bedrijf, een telefoonnummer waaraan je kon zien in welke stad je gevestigd was. Belde je een nummer dat begon met 010, dan wist je dat je aan het bellen was met Rotterdam, terwijl 020 je iemand die in Amsterdam gevestigd was aan de lijn gaf.

De laatste jaren wordt er steeds minder vaak gebruik gemaakt van deze zogenaamde ‘kengetallen’. Steeds meer particulieren hebben geen vaste aansluiting meer in huis, en als ze deze al hebben gebruiken ze het nummer meestal niet meer actief. De vaste lijn, het vaste nummer, is minder noodzakelijk geworden nu ieder gezinslid een eigen telefoon en daarmee ook een eigen nummer heet. Zeker jongeren gebruiken de vaste lijn nooit meer, en als er al eentje in huis is kennen zij het nummer er niet van. Zij bellen, of appen, met hun mobiel en weten op die manier precies de mensen te bereiken die zij zoeken.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Ook bedrijven stappen af van het netnummer

Naast consumenten stappen ook veel bedrijven steeds meer af van een vaste lijn die herkenbaar is aan een kengetal of netnummer. Ook dit heeft een duidelijk reden. Steeds meer bedrijven zijn tenslotte niet meer alleen in hun woonplaats actief, en hebben vaak zelfs vestigingen door het hele land. Door bijvoorbeeld een telefoonnummer met 010 kunnen mensen in Amsterdam denken dat een bepaald bedrijf niets voor hen is, het is tenslotte in Rotterdam gevestigd. Wat zij niet weten, en ook nooit zullen ontdekken, is dat het bedrijf ook in Amsterdam actief is.

Om die reden gaan steeds meer bedrijven, en ook ZZP’ers, een 085 nummer aanvragen. Dit neutrale kengetal herleidt een bedrijf niet naar een specifieke stad, zodat het gemakkelijker wordt om klanten te werven in heel Nederland. Ook kan het een goede oplossing zijn voor bedrijven die in verschillende steden gevestigd zijn, maar onder één nummer bereikbaar willen zijn. De klant belt dan het 085 nummer en kan (al dan niet automatisch) worden doorverbonden naar de vestiging in zijn buurt. Veel bedrijven die voor zo’n centraal nummer kiezen maken gebruik van bellen via internet, zodat dit soort schakelingen in de centrale kunnen worden ingesteld.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Een groot bedrijf zal eerder een 088 nummer aanvragen. Het verschil met een 085 nummer is dat een 088 nummer in blokken van 100 wordt uitgegeven. Heeft je bedrijf 100 werknemers of meer, dan kun je hen dus een nummer geven dat op de laatste getallen na identiek is. Heb je minder werknemers dan is een 085 nummer interessanter, dit kun je ook per stuk of per tien aanvragen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.