in

Nieuw virus in China toch besmettelijk?

Een onlangs opgedoken virus in China blijkt misschien toch besmettelijk te zijn. Bij 41 mensen in de stad Wuhan werd het coronavirus vastgesteld, waarvan er één persoon is overleden aan de gevolgen van de infectie.

Bekijk hier het coronavirus liveblog

Coronavirus

Het nieuwe coronavirus zorgt voor verkoudheid en kan daarbij infecties aan de luchtwegen veroorzaken. Het virus verspreidde zich op de lokale vismarkt in de Oost-Chinese stad Wuhan. Medewerkers van de vismarkt liepen zware longontsteking op na besmetting. Op de markt worden naast vis ook levende dieren verhandeld, zoals konijnen en vogels, waardoor vrees ontstaat dat het om een virus gaat dat kan overspringen van dier op mens.

Kans op besmetting klein

Minstens één vrouw zou het virus mogelijk via haar man hebben opgelopen, laat de gezondheidscommissie van Wuhan in een verklaring weten. De kans op besmetting lijkt dus tot nu toe klein te zijn. Er zijn inmiddels al honderden mensen, onder wie verplegers en artsen, in aanraking geweest met geïnfecteerde personen. Tot op heden lijken er (bijna) geen van deze mensen besmet te zijn. ,,De kans op besmetting van mens op mens blijft daarom klein’’, aldus gezondheidsfunctionaris Chuang Shuk-kwan tijdens een persconferentie.

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tientallen vogels in gevaar door frituurvet

voetbal

Let’s talk football: Transfermarkt; wie, wat, waar?