Nieuw virus in China toch besmettelijk?

0 Shares

Een onlangs opgedoken virus in China blijkt misschien toch besmettelijk te zijn. Bij 41 mensen in de stad Wuhan werd het coronavirus vastgesteld, waarvan er één persoon is overleden aan de gevolgen van de infectie.

Bekijk hier het coronavirus liveblog

Coronavirus

Het nieuwe coronavirus zorgt voor verkoudheid en kan daarbij infecties aan de luchtwegen veroorzaken. Het virus verspreidde zich op de lokale vismarkt in de Oost-Chinese stad Wuhan. Medewerkers van de vismarkt liepen zware longontsteking op na besmetting. Op de markt worden naast vis ook levende dieren verhandeld, zoals konijnen en vogels, waardoor vrees ontstaat dat het om een virus gaat dat kan overspringen van dier op mens.

Kans op besmetting klein

Minstens één vrouw zou het virus mogelijk via haar man hebben opgelopen, laat de gezondheidscommissie van Wuhan in een verklaring weten. De kans op besmetting lijkt dus tot nu toe klein te zijn. Er zijn inmiddels al honderden mensen, onder wie verplegers en artsen, in aanraking geweest met geïnfecteerde personen. Tot op heden lijken er (bijna) geen van deze mensen besmet te zijn. ,,De kans op besmetting van mens op mens blijft daarom klein’’, aldus gezondheidsfunctionaris Chuang Shuk-kwan tijdens een persconferentie.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.