Waarom is online bijles zo populair onder studenten? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is online bijles zo populair onder studenten?

Er is een hoop veranderd in 1 jaar tijd, en dat is vooral terug te zien aan de prestaties van scholieren. Steeds meer scholieren kiezen ervoor om online bijles te volgen door de achterstand die zij hebben opgelopen tijdens de weken dat de scholen gesloten waren wegens de lockdown.

Leerachterstand scholieren

Hoewel alles eraan gedaan is om de studenten zo goed mogelijk te begeleiden, blijkt dat veel scholieren alsnog een leerachterstand hebben gekregen. Nu is dit bij sommige scholieren vooral aan zichzelf te danken, – omdat zij dachten een lekker luie vakantie te hebben waarbij zij alleen aanwezig moesten zijn – maar veel scholieren hadden gewoonweg moeite met de stof. Zij kregen niet genoeg begeleiding en kregen daardoor een leerachterstand. Nu moeten we ook wel eerlijk toegeven, het is voor de leraren ook niet makkelijk om dezelfde aandacht te verdelen over de hele klas van achter een schermpje.

Bijles volgen

online bijles

Gelukkig zijn er ook veel studenten die hier zelf een oplossing voor zoeken. Daarom zien we ook een enorme groei in het aantal aanvragen voor bijles. De studenten kunnen, nog steeds van achter een schermpje, contact opnemen met een bijlesdocent die zijn of haar volledige aandacht op de student richt. Je ziet dan ook dat veel studenten na een aantal sessies alweer op hun normale niveau presteren, en soms zelfs hoger!

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Hoe werkt online bijles?

Het klinkt natuurlijk allemaal een beetje raar omdat we gewend zijn om bijles aan huis of in de bibliotheek te krijgen, maar we beloven je dat online bijles een absoluut succes is. Je kunt zelf de docent kiezen waarvan jij bijles wilt krijgen. Natuurlijk wordt er wel voor gezorgd dat de docenten waaruit jij kunt kiezen allemaal gespecialiseerd zijn in jouw vak. Daarna wordt er een afspraak ingepland. Tijdens de afspraak heeft de docent 100% aandacht voor jou en jouw schoolwerk. Na één of meerdere sessies is er al voortgang te zien. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je nog altijd zelf de opdrachten maakt. De docent helpt jou alleen met het verwerken van de stof op een manier die voor jou goed werkt.

Gratis bijles

waarom online bijles

Sommige studenten kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van een bijlesdocent. Dit zal je bij jouw eigen gemeente moeten navragen. Gelukkig is er ook gratis leermateriaal aanwezig waardoor je, zonder ook maar één cent te hoeven betalen, alsnog een beetje bijles kunt krijgen. Let er wel op dat dit zonder de begeleiding van een docent is. Je kunt natuurlijk ook het leermateriaal samen met een bijlesdocent doornemen. De stof die je middels leermateriaal kunt oefenen is erg specifiek, en is daarom misschien niet altijd van toepassing op jouw situatie. Zoek je een bepaald onderwerp die er niet tussen staat? Neem dan contact op met een docent, dan zorgen zij dat deze er binnenkort wél op staat.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Waarom online bijles?

Het is allemaal nog erg nieuw, dat online leren, en je vraagt je misschien af wat de voordelen zijn van online bijles. Allereerst is er natuurlijk het voordeel dat je gewoon thuis kunt blijven. Je volgt de lessen, net zoals het onderwijs op afstand, gewoon achter de laptop of tablet. Hierdoor heb je een bekend omgeving om je heen waar je – als het goed is – in alle rust kunt werken. Daarnaast heb je ook geen gedoe meer met op tijd ergens moeten zijn. Je klapt gewoon de laptop open en klaar is kees. Online bijles is tevens ook fijn als je begeleiding krijgt bij meerdere vakken. Zo hoef je niet constant van de ene plek naar de andere te verhuizen. Soms is online bijles voor een student ook gewoon een stuk fijner omdat zij zich niet onder druk gezet voelen. De eigen omgeving, maar ook het feit dat er niet iemand fysiek in de buurt is, draagt hieraan bij.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.