Waar moet een goed lichtplan voor een kantoor aan voldoen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar moet een goed lichtplan voor een kantoor aan voldoen?

Voor een optimale productiviteit moeten allerlei zaken in een kantoor goed geregeld zijn. Zo moet iedereen over een fijn bureau en bijbehorende bureaustoel beschikken. ook moet het kantoor enigszins gezellig ingericht zijn en over tal van benodigdheden beschikken. Daarbij kun je denken aan een koffiemachine, een printer én goede verlichting.

Met de juiste verlichting in een kantoor stimuleer je de productiviteit. Maar, dat is niet het enige voordeel. Je kunt met de juiste bedrijfsverlichting ook de sfeer in het kantoor bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor sfeervol licht in het kantoor? Of wil je in verschillende ruimtes verschillende soorten verlichting gebruiken? Alles is tegenwoordig mogelijk!

Een goed lichtplan moet duurzaam zijn

Eén van de belangrijkste eisen aan een modern lichtplan is de duurzaamheid. De verlichting die je in je kantoor ophangt, moet jarenlang te gebruiken zijn. Zonder dat je de lampen regelmatig hoeft te vervangen en zonder dat deze (heel) veel energie verbruiken.

Heb je het idee om over te stappen op duurzame bedrijfsverlichting? Check dan de Energie-Investeringsaftrek. Met deze aftrek profiteer je van een extra belastingvoordeel op het aanleggen van duurzame bedrijfsverlichting. En daarmee is het financieel gezien ook aantrekkelijker om een nieuw lichtplan uit te werken voor in je kantoor.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Een goed lichtplan moet praktisch zijn

Bedrijfsverlichting in een kantoor moet niet alleen duurzaam zijn, maar ook praktisch. In elke ruimte moet er voldoende licht aanwezig zijn; dit licht heeft het personeel simpelweg nodig om te kunnen functioneren.

Je zou daarom goed naar de inrichting van het kantoor moeten kijken. Op welke plekken komen je werknemers te zitten? En in welke ruimtes moet daardoor veel licht aanwezig zijn? Zoals eerder al gesteld, kun je per ruimte variëren met de hoeveelheid licht. En ook met het soort licht. Een goed lichtplan bestaat dan ook niet uit één soort verlichting, maar uit meerdere soorten verlichtingen. Per ruimte moet je kritisch kijken naar wat het beste is.

Een goed lichtplan moet voor een productieverhoging zorgen

Wist je dat je met energiek licht de productiviteit van je werknemers kunt beïnvloeden? Door in je kantoor voor energiek licht te kiezen, ben je in staat om de productiviteit aanzienlijk te verhogen. Alleen al om deze reden is het aan te raden om een volledig lichtplan uit te (laten) werken.

Overigens zou je dit niet alleen in een kantoor moeten doen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar verlichting voor in je magazijn? Dan zou het lichtplan in je magazijn ook voor een productieverhoging moeten zorgen, maar uiteraard moet het licht in het magazijn ook praktisch zijn.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Een goed lichtplan moet volledig uitgewerkt worden

Als je nieuwe verlichting in je kantoor aan wilt leggen, moet je belangrijke knopen doorhakken. Je moet niet alleen bepalen waar de verlichting moet komen, maar ook om wat voor soort verlichting het gaat. Rekening houdende met de voorkeuren van je personeel, met de verschillende ruimtes en met je budget.

Het advies is om een goed lichtplan volledig uit te werken. Laat dit bij voorkeur door een specialist doen; je hebt hier dan zelf weinig tot geen omkijken naar. En een specialist weet als geen ander hoe een lichtplan tot in perfectie uitgewerkt kan worden.

Heb je interesse om een nieuw lichtplan voor je kantoor uit te laten werken? Ga dan ook zeker langs bij mede-ondernemers. Bekijk op welke manier zij het licht in het kantoor hebben geregeld en voor welk kantoordesign zij gekozen hebben. Mogelijk kun je hiermee inspiratie opdoen en/of nieuwe inzichten krijgen!

899

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.