Pfizer
Saved Read later
Deel dit bericht

Bizar: Pfizer wilt vaccins toe gaan dienen in de baarmoeder

Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft laten weten een vaccin te hebben ontwikkeld dat effectief ingezet kan worden tegen het RS-virus. Het bedrijf wil dit vaccin toe gaan dienen aan ongeboren baby’s in de baarmoeder. Dit zou dan met een injectie in de buik moeten gebeuren. De plannen zijn nu al omstreden, er zijn duidelijke voor- en tegenstanders.

Het RS-virus bij kinderen

Het RS-virus is een verkoudheidsvirus dat bij vrijwel alle baby’s in het eerste levensjaar voorkomt. RS staat voor respiratoir syncytieel virus, en komt vooral voor in de winter. Volgens het RIVM krijgen bijna alle baby’s RS in het eerste jaar na de geboorte. Pfizer zegt dat te kunnen voorkomen door een vaccin beschikbaar te stellen dat aan de ongeboren baby gegeven kan worden, zodat het beschermd is tegen het virus.

Op de site van het RIVM staat te lezen dat RS alleen gevaarlijk is bij ernstige vroeggeboorte, kinderen die zijn geboren met een hartafwijking, of het syndroom van Down. Gezonde baby’s hebben nauwelijk last van dit verkoudheidsvirus en sterfgevallen komen ook nauwelijks voor. Pfizer zegt echter dat een preventief vaccin de kwaliteit van de gezondheid van de baby’s alleen maar ten goede komt. Hoeveel het vaccin gaat kosten is niet bekend.

Geneesmiddelen van Pfizer

Het farmaceutische bedrijf Pfizer is bij het grote publiek bekend van het coronavaccin. Het bedrijf verkoopt zijn medische producten in 125 landen, waarvan de Verenigde Staten en China de grootste afnemers zijn. Het bedrijf heeft ruim 78000 werknemers in dienst en haalt met de verkoop van hun medicijnen een jaaromzet van 81,3 miljard dollar. Ze kunnen nu dus een nieuw vaccin toevoegen aan hun rijke en lucratieve medicijnkastje.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Het medicijn dat tegen het RS-virus gebruikt gaat worden zal niet rechtstreeks aan de baby worden gegeven, maar aan de moeder. Door een injectie in de baarmoeder zal het vaccin worden toegediend, waarna er volgens het bedrijf al voor de geboorte immunisatie voor het virus plaats zal vinden. Op social media zijn de meningen verdeeld. Net zoals bij het medicijn tegen COVID-19 zijn er voor- en tegenstanders.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.