vakantiedagen tips
Saved Read later
Deel dit bericht

Vakantiedagen in 2023: zo neem er 17 op en krijg je er 40

Heb je ook altijd het idee dat je te weinig vakantie hebt gehad? We gaan bijna 2023 in, en dan zou het lekker zijn als je volgend jaar wat extra vakantie kunt pakken zonder dat je er vakantiedagen voor hoeft in te leveren. Door de onderstaande truc toe te passen heb jij 40 dagen vakantie terwijl je er maar 17 inlevert. Ideaal toch? Lees snel verder.

40 dagen vrij in ruil voor 17 vakantiedagen

In 2023 heb je minimaal recht op minimaal 20 vakantiedagen, maar er zijn natuurlijk ook officiële feestdagen waarop werkgevers vrij moeten geven. Deze feestdagen vallen in 2023 erg gunstig, dus kunnen we met een rekensommetje volgend jaar het uiterste aan vakantie uit 2023 halen. Het is allemaal een kwestie van strategisch inplannen.

De onderstaande informatie is uiteraard een leuke tip, maar doe ermee wat je wilt. Misschien komt het voor jou beter uit om op andere dagen vrij te nemen door persoonlijke omstandigheden, gezinsleven, etc. Als je de onderstaande dagen echter aanhoudt dan pak jij in 2023 mooi even 40 vakantiedagen terwijl je er maar 17 hoeft in te leveren bij je werkgever.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

vakantie

Goede Vrijdag, Pasen en Paasmaandag (1 t/m 10 april vrij)

Goede vrijdag valt in 2023 op 7 april en pasen op 9 april. Als je op de onderstaande dagen vrij neemt dan lever je 4 vakantiedagen in, maar ben je 10 dagen vrij.

3 april
4 april
5 april
6 april

Koningsdag (24 t/m 30 april vrij)

Je kunt in dezelfde maand weer op vakantie, en wel een hele week. Als je de onderstaande dagen vrij neemt dan ben je dus in de maand april maar liefst 18 dagen vrij, terwijl je de helft aan vakantiedagen hebt ingeleverd.

24 april
25 april
26 april
28 april

vakantie tricks

Hemelvaartsdag en Pinksteren

Als je eind mei 6 vakantiedagen inlevert dan kun je het dubbele aantal dagen vakantie vieren in deze maand. Dat is dus 12 dagen lekker op vakantie, want je wilt dat zonnige kleurtje van april wel bijwerken.

19 mei
22 mei
23 mei
24 mei
25 mei
26 mei

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Kerstmis en jaarwisseling (23 december t/m 2 januari vrij)

In tegenstelling tot dit jaar valt kerst en de jaarwisseling niet in het weekend, dus daar kun je optimaal gebruik van maken als je slechts 3 vakantiedagen inlevert. Daarmee pak je wel mooi 10 dagen vakantie, want het was een zwaar jaar.

27 december
28 december
29 december

Als je naar de bovenstaande berekening kijkt dan zie je dus dat je met 17 vakantiedagen maar liefst 40 dagen op vakantie kunt gaan. Je hebt dan ook nog 3 dagen over. Of je werkgever hier blij mee is weten we niet, maar wat kan jou dat schelen als je in je zwembroek aan het strand ligt?

vakantie werk

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.