Online cursussen platform Soofos review 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Online cursussen platform Soofos review

Educatie is niet meer wat het is geweest, met name het thuiswerken door de coronacrisis heeft educatie gigantisch veranderd. Mensen werken- én leren thuis. Soofos is een platform dat hier innovatief op inspeelt.

Soofos reikt op dit moment meer dan 300 praktische, Nederlandstalige online cursussen aan. Ik mocht een abonnement proberen en mijn conclusie is positief, wat een onwijs geweldig platform is dit! Op Soofos kun je zelf cursussen volgen én maken.

Praktisch

Het is mogelijk een cursus los te kopen, dan betaal je het eenmalige bedrag op de pagina, bijvoorbeeld bij de cursus Photoshop is dat: €47, hierbij krijg je levenslange toegang. Het is ook mogelijk deze te volgen met het abonnementsmodel, dus 7 dagen gratis, €19 per maand of €99 per jaar, daarna vervalt de toegang. Naast de kosten van het abonnement is het verder kosteloos.

Online cursussen platform Soofos review 16

Cursusaanbod

Er zijn echt veel onderwerpen te vinden, ik heb als eerste gekozen om me verder te verdiepen in videobewerking. Daarvoor volgde ik de cursus Videomontage met Première Pro CC van Belinda Kampf, waarin je alles gaat leren over videomontage. Het zijn 62 lessen, je krijgt een cursus certificaat en met het Soofos plus pakket wat ik heb was de cursus helemaal gratis. Normaal betaal je echt wel meer dan 19 euro per maand voor dit soort cursussen dus ik was benieuwd naar de kwaliteit.

Ik heb zelf al wat basiservaring met Adobe Première en zag dat de cursus geschikt is voor iedereen die zich met film of video bezighoudt of die meer wilt leren over videomontage. Van beginners die nog nooit hebben ge-edit tot aan mensen die al wat ervaring met Première hebben. Je hebt wel een Adobe pakket nodig om deze cursus te volgen anders kun je niet oefenen met de tips van de docent Belinda. Ik ben nog met de cursus bezig maar ben tot nu toe tevreden, de uitleg is helder en ik heb veel van de lessen geleerd die ik nog niet kende.

Ik heb na toegang tot het abonnement rondgekeken op het platform en ik kon bijna niet kiezen, er zijn zoveel interessante studies te vinden. Zo ben ik ook begonnen aan een cursus locking dance van een professionele dansdocent, waar je lekker fysiek bezig gaat met je lijf. Dit was echt cool, je mag zelf je eigen playlist kiezen en leert in 25 lessen de basis dansbewegingen van locking. Het is fijn dat je de filmpjes stop kan zetten en op je eigen tempo kan leren.

Ook de cursussen over gezond leven en burn-outs vond ik interessant, maar dit is persoonlijke interesse. Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd. Kijk maar eens of iets interessant tussen zit want het aanbod is reuze, ik weet zeker dat er een cursus voor je bij zit!

Conclusie

Ik vind Soofos een professioneel, educatief platform, er staan echt kwalitatief goede lessen op. Je kunt ook reviews van eerdere cursisten bekijken om te bepalen of het iets voor jou is. Het aanbod is groot, (beginnende) designers, muzikanten, mensen met faalangst, foodies, sporters, echt iedereen die graag iets wil leren over een bepaald onderwerp kan er terecht voor informatie. En dit is toepasbare informatie, je krijgt in veel cursussen ook daadwerkelijk oefeningen en opdrachten mee. Je mag zelf aan de slag en ondertussen stimuleert een leraar je. Je kan je eigen tempo bepalen en stoppen wanneer het genoeg is. Het toffe is dat je voor sommige cursussen ook een echt certificaat krijgt na afronding, wat je weer kunt gebruiken bij bijvoorbeeld sollicitaties! Dit platform verandert de manier van educatie voorgoed. Soofos kan altijd én overal.

Op dit moment ben ik bezig met de cursus Droomdoelen bereiken van Linda Rosman speciaal voor vrouwen. De cursus geeft je antwoord op vragen als: wat wil ik nu eigenlijk? En welke stappen moet ik zetten om mijn ultieme droomdoel bereikbaar te maken? Ik ben zojuist begonnen met de start van mijn eigen bedrijf, wat al heel lang een droomdoel van me was. Deze cursus past dus precies bij mijn behoefte! Linda belooft met haar cursus op Soofos, achteraf:

  • meer zelfvertrouwen
  • minder zelftwijfel
  • persoonlijke groei
  • gaan voor wat je echt wil

De cursus bestaat uit 9 modules, allemaal gericht op droomdoelen bereiken.

Ben jij benieuwd of ik dit heb geleerd?

De cursus bestaat uit prettige, duidelijke werkboeken en video’s. Je reflecteert echt op jezelf en je droomdoelen. Je krijgt toegang tot sheets waarin je opdrachten mag maken over bijvoorbeeld uitstelgedrag, piekeren, verlangens en meer topics gerelateerd aan je droomdoelen bereiken. Ik ben nog niet helemaal klaar met de cursus maar ik kan nu zeker al zeggen dat hij erg doeltreffend is. Je krijgt tools en gaat hiermee aan de slag om echt na te denken over wat jij zelf wil én wat je kan doen om dat ook daadwerkelijk te doen. De belofte die Linda beloofd betreft persoonlijke groei kan ik al afstrepen!

Ik ga Soofos zeker vaker gebruiken, er zijn nog veel cursussen die ik graag wil uitproberen. Zo heb ik altijd al graag een boek willen schrijven en leren zingen, ik zeg zéker niet dat ik hierdoor de volgende Voice of Holland ga worden, maar het doen en leren kan gewoon op Soofos! Dus ik grijp zeker die kans om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen, jij ook?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.