Mensen zijn steeds hoger geschoold, hoe blijf je bij? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Mensen zijn steeds hoger geschoold, hoe blijf je bij?

Steeds meer mensen zijn hoger geschoold en daarom is het belangrijk dat ook jij niet achter blijft! Om een goed toekomstperspectief op de arbeidsmarkt te houden is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen op het gebied van kennis, vaardigheden en expertise. Maar, hoe doe je dit en hoe blijf je dus bij? Met een paar nuttige tips in dit artikel proberen we je op weg te helpen!

1. Leren tijdens het werken

Heb je al een (interessante) baan? Dan kan je hier ook verder gaan met het ontwikkelen van jezelf en het leren van nieuwe vaardigheden. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken. Zo kan je bijvoorbeeld aan het management of aan je baas laten weten dat je graag meer stappen wilt zetten in je ontwikkeling en of zij iets voor je kunnen betekenen. Daarnaast kan je ook collega's om advies en tips vragen. Misschien steek je daar nog iets van op. Een andere goede tip is om te kijken of je nieuwe of andere taken op het werk kan doen die je normaal gesproken niet doet. Door iets nieuws te doen leer je ook weer nieuwe vaardigheden. Zo zijn er vaak genoeg mogelijkheden op het werk om jezelf verder te ontwikkelen.

Leren op werk

2. Een extra opleiding of training

Je kan ook bij blijven op de arbeidsmarkt door een extra opleiding te doen. Een nieuwe opleiding kan je bijspijkeren op hetzelfde werkgebied waarin je momenteel werkt, maar je kan ook een totaal andere richting in gaan als je liever iets nieuws wilt doen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij de NCOI, wat ook wel bekend staat als de opleider van werkend Nederland.

3. YouTube video's of podcasts

Tegenwoordig kan je ook al behoorlijk wat kennis op doen met nuttige YouTube-filmpjes of interessante podcasts. Deze filmpjes of podcasts zijn online overal te vinden en bieden kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen aan. Op deze manier kan je op een speelse manier iets nieuws leren. Daarnaast kan je een podcast luisteren terwijl je wandelt, sport of onderweg bent. Zo worden deze activiteiten ook weer wat minder saai en besteed je die tijd zelfs dubbel zo nuttig. Dit is dus best een handige tip!

Vrouw Die In Blauwe Trui Witte Tabletcomputer Houdt

4. Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers werk is een andere optie voor als je meer ervaring op wilt doen. Ja, het levert je (waarschijnlijk) geen geld op, maar je krijgt er talloze andere dingen voor terug. In principe doe je vrijwilligerswerk om een goed doel te steunen en te helpen, maar het kan natuurlijk geen kwaad als je er zelf ondertussen ook baat bij hebt. Zo leer je tijdens het doen van vrijwilligers werk talloze vaardigheden en andere skills, en die komen later in je leven vast nog wel eens van pas. Met vrijwilligerswerk scoor je dus karmapunten terwijl je ook nog aan je ontwikkeling werkt, geen slechte combinatie toch?

Vrijwilligerswerk

5. Boeken lezen

Door meer (boeken) te lezen kan je jezelf ook op een vrij simpele manier verder ontwikkelen. Over elk onderwerp is wel een boek te vinden, dus zoek iets uit waar je meer kennis over wilt en ga aan de slag! Daarnaast kan je ook gewoon meer leesboeken of leuke tijdschriften lezen, want ook daar ontwikkel je jezelf mee. Door simpelweg alleen al te lezen vergroot je onder meer je woordenschat, leesvaardigheid en wereldkennis.

Foto Van De Mens Die Een Boek Leest

Dit waren onze vijf tips waarmee je jezelf verder kan ontwikkelen. Heb jij nog een goede tip die hier niet tussen staat? Laat hieronder dan een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.