Nederlander stikt in stukje vlees op terras in Frankrijk 13
Nederlander stikt in stukje vlees op terras in Frankrijk
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlander stikt in stukje vlees op terras in Frankrijk

 

Een Nederlands echtpaar op leeftijd maakte de ergste nachtmerrie mee op hun vakantie in Frankrijk. Vrijdagavond overleed in Amboise op het terras een man op het terras van een Italiaans restaurant in Frankrijk, nadat hij zich had verslikt. De aangeslagen directeur van het restaurant zegt het vreselijk te vinden dat zij het leven van de man niet konden redden. Het personeel van het restaurant deed alles wat in hun vermogen lag.

De directeur van het Italiaanse restaurant kan er niet over uit dat het leven van de toerist niet gered kon worden terwijl zij alles deden wat ze konden. Het personeel had een paar maanden geleden nog een EHBO-cursus gedaan en bracht alles in praktijk bij de Nederlandse man maar het mocht niet baten. In de stem van de man is nog steeds de verslagenheid hoorbaar. Hij en zijn personeel zijn nog steeds in shock door de gebeurtenissen en ze hebben er al een paar nachten niet van kunnen slapen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Niets kon de man nog redden

Het ongeluk gebeurde op het terras voor restaurant La Scaleta. Het personeel zag opeens een man opstaan die zich had verslikt. Een personeelslid rende meteen op de man af en nam hem in de speciale greep die hij eerder samen met zijn collega’s tijdens de cursus had geleerd. Hoe vaak hij ook de greep deed, het mocht niet baten. Na een paar minuten verloor de man zijn bewustzijn.

In afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten probeerden de medewerkers de man te reanimeren maar dit lukte niet. Het ambulancepersoneel dat even later arriveerden, lukte het ook niet. Men is een uur bezig geweest met de Nederlander maar moesten toen hun pogingen opgeven. Een arts verklaarde de man dood, vertelt de restaurant directeur.

Personeel nog steeds erg ontdaan

Het terras gedeelte was met lakens afgeschermd en de overige gasten werden naar binnen gebracht. De radeloze echtgenote van de man werd bijgestaan door een Nederlands stel omdat zij geen Frans kon verstaan en het ook niet sprak. Zij is later met het andere Nederlandse stel vertrokken. Het zal nog wel even duren voordat men dit tragische voorval vergeten zal zijn. De medewerkers en de directeur van het restaurant zijn er nog ondersteboven van.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.