Long vs Short posities in CFD trading 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Long vs Short posities in CFD trading

Mensen die nieuw zijn met CFD trading komen nogal wat termen tegen die onbekend zijn en uitleg vereisen. Twee termen die u waarschijnlijk bijna elke dag zult tegenkomen in online CFD trading zijn “long” en “short” posities. Misschien heeft u wel eens gelezen over een handelaar die “long” gaat op Tesla aandelen, of heeft u een vriend horen zeggen: “Ik zit short in Meta”, en vroeg u zich af wat hij bedoelde.

Deze twee termen zijn, als het neerkomt op CFD handel, de basis en de essentie van de activiteit zelf. In elke CFD (Contract for Difference) deal die u opent met uw broker, neemt u ofwel de rol aan van de “koop” of “long” positie, of de rol van de “verkoop” of “short” positie. Afhankelijk van de optie die u kiest, zal uw broker de andere rol op zich nemen. Op uw handelsplatform kunnen de knoppen die gebruikt worden om transacties te openen worden weergegeven als “koop” en “verkoop” of  “long” en “short” , maar het maakt niet uit omdat “koop” gewoon een ander woord is voor “long”, en “verkoop” voor “short”.  Dit zijn de twee belangrijkste benaderingen die u kunt kiezen voor uw CFD-deal en in dit artikel zullen we uitleggen wat deze benaderingen werkelijk zijn en wanneer u besluit welke te gebruiken.

Long positie

Als u ervoor kiest om een “long” positie te openen op bijvoorbeeld een bedrijf (aandeel) verwacht u dat de aandelenkoersen van dit bedrijf binnen een bepaalde periode zullen stijgen. Dit kan in een tijdsbestek van twee weken, twee dagen of twee uur zijn. De koersen die voor jou interessant zijn, zijn de opening en slotkoers. Als de laatste hoger is dan de eerste, heeft uw “long” positie gewerkt en zal uw rekening worden gecrediteerd. Indien de slotkoersen echter lager zijn dan de openingskoersen, zijn de koersen in uw nadeel geëvolueerd en lijdt u verlies.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Je kiest ervoor om een “long” positie te openen als u een sterke reden heeft om te geloven dat de koersen van bepaalde aandelen, een bepaalde cryptocurrency, of een bepaald valutapaar op het punt staan te stijgen. U zou uw overtuiging kunnen hebben afgeleid uit het lezen van marktnieuws, marktanalyses of zelfs politiek nieuws en het standpunt hebben aanvaard waaraan u werd blootgesteld, of misschien uw eigen conclusie hebben getrokken. Het proces van onderzoek naar een financieel instrument voordat u een positie als deze inneemt, moet niet worden overhaast. Vaak zult u merken dat analisten er tegengestelde standpunten op nahouden en u zult zelf hun overwegingen moeten afwegen of uw onderzoek moeten voortzetten voordat u verder te gaat. Zodra u tot de conclusie bent gekomen dat de koersen gaan stijgen, is de tijd gekomen om uw “long” positie op het activum te openen. Op uw online trading platform is dit een kwestie van op een knop klikken, maar daarna is het uw taak om uw positie in de gaten te houden om te zien of de koersen de kant op gaan die u gehoopt had.

Short positie

Het maakt voor CFD-handelaren niet noodzakelijk uit welke kant de koersen opgaan, zolang ze maar dynamisch zijn. In dit soort handel gaat het om prijsverschillen, niet om koersstijgingen. Als u op basis van uw onderzoek een vermoeden heeft dat de prijzen van een actief op het punt staan om te gaan kelderen, zou dit ook een gelegenheid kunnen zijn om een deal te openen. Deze keer zou het echter een short” positie worden genoemd. U bepaalt de periode waarin u verwacht dat de prijzen zullen dalen, zorgt ervoor dat u geen belangrijk nieuws over het actief mist, en opent uw “short” of “verkoop” positie. Blijf vervolgens de koersen in de daaropvolgende dagen in de gaten houden om te zien of uw voorspelling juist was.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Wat u in de gaten moet houden is dat uw onderzoek wordt gedaan door betrouwbare bronnen en is gebasseerd op solide gegevens. De Securities and Exchange Commission (SEC) waarschuwt dat het niet raadzaam is om financiële transacties te openen op basis van overtuigende items in de sociale media of nieuwsberichten. Dit kunnen soms hulpmiddelen zijn voor degenen die de markten willen manipuleren. Laat u niet meeslepen door de hype en laat u niet leiden door de angst om een grote kans te missen. Uw beslissingen moeten wel overwogen zijn.

Samengevat

Naast uw onderzoek, moet u ook tijd besteden aan het inschatten van het risico dat inherent is aan het handelen in CFD's. Alle handel brengt risico's met zich mee, dus u zult gebruik moeten maken van verschillende methoden van risicobeheer die zijn ingebouwd in uw handelsplatform, zoals Stop Loss en Take Profit orders. Deze handige tools sluiten automatisch transacties zodra prijzen een bepaald vooraf bepaald niveau bereiken om ofwel excessieve verliezen te voorkomen in tijden van onverwachte volatiliteit of om potentiële winsten te optimaliseren. Zoals alle handelsinstrumenten zijn ze niet fool-proof en vergen ze enige tijd om eraan te wennen, maar dat is gebruikelijk voor elke nieuwe handelaar.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.