Je eigen bedrijf starten? Met deze 5 tips maak je een vliegende start 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Je eigen bedrijf starten? Met deze 5 tips maak je een vliegende start

In de afgelopen jaren is het aantal ondernemers in ons land flink gestegen. Dit komt ongetwijfeld door de vele voordelen die ondernemerschap met zich meebrengt. Maar, reken je niet direct rijk. Niet elke ondernemer gaat namelijk de gewenste successen behalen.

Ben je van plan om met je eigen bedrijf te starten? Dan wil je hier ongetwijfeld een groot succes van maken. Om dát voor elkaar te krijgen, is het wenselijk om een vliegende start te maken. Volg daarvoor de onderstaande 5 tips op.

Tip 1: stel een uitgebreid businessplan op

Het is allereerst aan te raden om een uitgebreid businessplan op te stellen. In dit businessplan bespreek je wie je bent, wat je gaat doen, hoe je dit gaat doen en welke voordelen je te bieden hebt.

Dit businessplan vul je ook met een compleet financieel rapport aan. Daarvoor is het mogelijk ook zaak om je concurrentie goed te analyseren. Welke tarieven hanteren je concurrentie bijvoorbeeld? Op basis daarvan kun je je eigen tarief bepalen. Dit tarief moet concurrerend zijn, maar moet uiteraard ook hoog genoeg zijn om uiteindelijk winst te behalen.

Tip 2: laat een goede website maken

Blijkt uit je businessplan dat je idee plan van slagen heeft? Dan is het zaak om direct een website te laten maken. Een WordPress website laten maken kost niet de hoofdprijs en zorgt voor de gewenste online vindbaarheid.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Voor het laten maken van een goede website heb je niks meer dan een specialist nodig. Deel je wensen met je betrekking tot je nieuwe website en de specialist gaat direct voor je aan de slag. Voor jou brengt dit twee belangrijke voordelen met zich mee:

  • Je bent verzekerd van een perfecte website. Dit wordt het digitale uithangbord van je onderneming, waardoor het erg belangrijk is dat je website daadwerkelijk perfect is.
  • Je hebt hier zelf geen omkijken naar. Als je een goede specialist inschakelt, heb je hier zelf geen omkijken naar. Dat betekent dat je al je tijd overhoudt voor het voorbereiden en opbouwen van je onderneming.

Tip 3: verdiep je goed in de regel- en wetgeving

Voordat je met je bedrijf start, moet je je goed verdiepen. Je moet je verdiepen in bijvoorbeeld de regel- en wetgeving voor de betreffende bedrijfstak. Daarbij is het advies om je ook goed te verdiepen in de te betalen belastingen.

Welke belastingen je precies moet betalen, hangt van meerdere zaken af. Verwacht je bijvoorbeeld geen 20.000 euro aan omzet te draaien? Dan kun je gebruik van de Kleine Ondernemers Regeling maken. Ook zijn er verschillen qua belastingen tussen een eenmanszaak en een BV. Verdiep je hier daarom op voorhand goed in.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Tip 4: kies een goed online boekhoudprogramma uit

Als je onderneming eenmaal draait, komt er een hoop op je af. Het is daarom belangrijk om belangrijke randzaken op voorhand al goed dicht te timmeren. Op het gebied van boekhouding doe je dit door een goed online boekhoudprogramma uit te kiezen.

Zo’n programma neemt veel werk voor je uit handen. Ook zorgt zo’n voor programma voor een flinke tijdsbesparing en voor een sluitende administratie. Bijkomend voordeel: voor een goed online boekhoudprogramma hoef je niet (meer) de hoofdprijs te betalen.

Tip 5: zoek een mentor

Wil je écht grote successen met je nieuwe onderneming behalen? Dan is het verstandig om een mentor op te zoeken. Een mentor voorziet je van de juiste adviezen, staat je bij en leert je een hoop. Ook als je voor een lastig dilemma komt te staan, is het zeer wenselijk dat je een goede mentor hebt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.