Hoe online marketing meetbaar meer klanten kan opleveren: 7 praktische tips 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe online marketing meetbaar meer klanten kan opleveren: 7 praktische tips

Hoe maak je een website succesvol? In dit artikel geven we 7 praktische tips over hoe je website met online marketing meer klanten en verkeer kan krijgen. Lezen dus!

Wil je als ondernemer succesvol zijn, dan is een online aanwezigheid belangrijk. Maar, met alleen een even een website bouwen ben je niet meteen klaar. Dit is pas het begin, het echte werk volgt daarna. Het is namelijk belangrijk dat je website goed vindbaar is voor potentiële klanten op zoekmachines zoals Google en Bing. Dat is niet zomaar gedaan, maar ook niet onmogelijk. Je website wordt beter vindbaar op Google als je een goede online marketing strategie hebt en deze toepast. Hiervoor hebben we zeven praktische tips:

1. Zorg ervoor dat je website in orde is

De eerste tip klinkt misschien een beetje overbodig, maar toch zijn er heel veel websites die dit advies nog moeten opvolgen. Zorg er dus voor dat jouw website helemaal in orde is. Dat betekent dus een complete website, zonder taalfouten en met knoppen, pagina's en links die allemaal werken. Heb je dat voor elkaar, dan ben heb je de eerste grote stap gezet.

2. Blog

Een blog kost wat moeite, maar loont zeker. Zoekmachines zoals Google vinden het namelijk prettig als je website regelmatig nieuwe content krijgt. Door een of twee keer per week te bloggen, blijft je website actueel, en daardoor wordt je website beter beoordeeld door zoekmachines. Maar, bloggen is niet alleen goed voor je verstandhouding met zoekmachines. Ook je potentiële klanten waarderen een goede blog. En dit is tevens een extra manier om te communiceren met je klant. Bloggen is dus handig voor meerdere redenen, en daarom raden we dit aan voor alle websites.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Tips website

3. Gebruik social media

Met een website alleen kom je een heel eind, maar met social media kan je een extra stap zetten. Het gebruik van social media is een aanrader voor meerdere redenen. Je kan op social media op een persoonlijke manier communiceren met je bestaande klanten, maar vervolgens is het ook mogelijk om nieuwe klanten te vinden. Als je daarnaast links naar je website plaatst op je social media accounts, dan kan dat ook nog eens positief werken op je vindbaarheid in Google. Kijk dus eens of je wat kan met Facebook, Instagram, TikTok of Snapchat.

4. Linkbuilding

De naam zegt het al een beetje, maar bij linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites een link plaatsen naar jouw website. Dit heeft grofweg twee voordelen. Ten eerste kan je hierdoor bezoekers krijgen via andere websites, en alle extra bezoekers zijn welkom. Maar, ten tweede – en misschien nog wel belangrijker – is dat linkbuilding heel goed werkt voor de vindbaarheid van je website op zoekmachines. Zoekmachines zien linkbuilding namelijk als een soort aanbeveling van je website. En hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe beter je wordt beoordeeld. En een goede beoordeling leidt tot een betere vindbaarheid, en dat geeft weer meer bezoekers. Klinkt best simpel, toch?

5. Adverteren

Je kan natuurlijk ook gewoon betalen om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Via Google Ads kan je bijvoorbeeld op bepaalde zoekwoorden adverteren. Zo sta je bovenaan de zoekresultaten als iemand op die woorden zoekt. Zo word je op een simpele manier gevonden door potentiële klanten. Het kost misschien wat geld, maar dan heb je wel een prominente plek in de zoekresultaten. Het is wel belangrijk dat je advertentie helemaal in orde is, anders kunnen andere advertenties weer boven de jouwe worden geplaatst.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Online marketing tips

6. Zorg dat je website mobielvriendelijk is

Veel websites worden bezocht via een computer of laptop, maar er zijn ook veel mensen die met hun smartphone op internet zitten. Zorg er dus voor dat je website ook voor die gebruikers toegankelijk is, want ook dit zijn potentiële klanten. Dit is al helemaal cruciaal als je veel gebruik maakt van social media. Want, veel social media verkeer komt binnen via de smartphones. Het zou zonde zijn als je potentiële klanten kwijtraakt omdat je website niet goed werkt op een mobieltje. Dit advies geldt natuurlijk ook voor tablets.

7. Vraag experts om SEO hulp

Veel van deze tips willen dus dat je website beter vindbaar is op zoekmachines. Dit heet ook wel SEO (Search Engine Optimization), of in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Daar komt dus veel bij kijken, nog veel meer dan dat in dit artikel is behandeld. Het kan zijn dat dit alles teveel voor je is, dat je het niet helemaal snapt, of dat je er simpelweg geen zin in hebt. Voor die mensen is er een simpele tip: schakel een expert in. SEO uitbesteden zorgt ervoor dat jouw website dan toch goed vindbaar wordt op zoekmachines, zonder dat je het zelf hoeft te doen. En dat is voor veel websites toch de beste methode!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.