in

Hoogbejaarde man uit Amersfoort overlijdt na babbeltruc, politie zoekt verdachte nog

Zo ga je toch niet met onze ouderen om!

Een hoogbejaarde man (89) uit Amersfoort is overleden nadat hij werd opgelicht door middel van een babbeltruc. Het slachtoffer verloor ruim duizend euro en maakte zich hierover zo druk dat die boosheid mogelijk heeft bijgedragen aan zijn overlijden. De verdachte is momenteel nog op vrije voeten en de politie zoekt naar aanwijzingen over de identiteit en verblijfplaats van de dader. 

Het oudere echtpaar kreeg op 18 december vorig jaar bezoek van de oplichtster. De vrouw deed zich voor als een pakketbezorgster en heeft een pakketje voor het stel. Maar, voordat ze het pakketje in ontvangst kunnen nemen, moeten ze wel een klein bedrag aan verzendkosten betalen. De oudere man denkt deze betaling te doen door te pinnen op een pinautomaatje van de oplichtster. In werkelijkheid blijft een betaling uit, maar wordt de pincode van de man gejat. Vervolgens gebruikt de vrouw een wisseltruc om ook de pas van de man te stelen. Tegen de tijd dat het echtpaar doorkrijgt dat ze zijn opgelicht, is er al 1400 euro van hun bankrekening geplunderd.

Slachtoffer overlijdt twee weken later

De man is twee weken na de babbeltruc overleden. Mogelijk is zijn overlijden mede veroorzaakt door de oplichting. De man op leeftijd was nog herstellende van het coronavirus en verkeerde in een kwetsbare toestand. De emotionele gevolgen van de diefstal kunnen zijn toestand hebben verergerd. Die mening deelt zijn vrouw in ieder geval, zij stel dat het hart van haar man het mede heeft begeven door zijn boosheid over het gebeuren.

Op het YouTube-kanaal van Politie Utrecht werd aandacht gegeven aan de treurige zaak. Daarin zijn ook beelden van de dader te zien, want zij werd meerdere keren door camera’s vastgelegd.

Oplichtster maakt meer slachtoffers

De oplichtster had het duidelijk druk in december, want een week later maakte ze nog een slachtoffer. Toen was een 80-jarige vrouw uit Amersfoort de pineut. De vrouw ontdekte te laat dat ze werd opgelicht, en toen was er al bijna 5000 euro van haar bankrekening verdwenen. Schandalig!

Bekijk ook:
Hoe voorkom je oplichting door een malafide webshop?

Signalement verdachte

De verdachte werd op beeld vastgelegd en daardoor is er een duidelijk signalement. Het gaat om een vrouw met een licht getinte huidskleur, de leeftijd van de vrouw wordt tussen de 20 tot 25 jaar geschat. Ze heeft een slank tot normaal postuur, donkere ogen en zwart kroezend haar met een knotje en een zichtbare scheiding in het midden. De vrouw droeg tijdens de opnames een zwarte jas met daaronder een rode trui met capuchon.

Herkent u de verdachte?

Weet u wie deze vrouw is, of heeft u haar ergens gezien? Bel dan de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer honger in de wereld

Meer honger wereldwijd én in Nederland

Hoe online marketing meetbaar meer klanten kan opleveren: 7 praktische tips