Het jaar 2023 goed beginnen? Kijk goed naar je uitgaven 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Het jaar 2023 goed beginnen? Kijk goed naar je uitgaven

Het jaar 2022 is voorbijgevlogen. Een jaar waarin niet alles even positief was, onder meer door allerlei externe factoren. Heb jij in 2022 ervaren dat je het financieel vrij lastig hebt? Dan is de kans groot dat dit door de immens hoge inflatie komt.

In november 2022 was er sprake van een inflatie van 9,9%. Een waanzinnig hoog percentage, waarbij het in de lijn der verwachting ligt dat de inflatie nog even aan blijft houden. Dat is voldoende reden om eens goed naar je (vaste) uitgaven te kijken. Als je op je (vaste) uitgaven kunt besparen, begin je het jaar 2023 goed.

Besparen op abonnementen

Heb je op een avondje niks te doen? Pak dan eens je laptop met internetbankieren erbij en kijk eens naar je uitgaven. Hierbij is het in eerste instantie aan te raden om eens naar de abonnementen te kijken.

Heb je bijvoorbeeld abonnementen bij Spotify, Netflix en andere streamingsdiensten lopen? Dan is het aannemelijk dat je hier minimaal 20 euro per maand aan kwijt bent. Dit klinkt als maandbedrag wellicht niet al te veel. Over een heel jaar genomen is het echter 240 euro. Dat is toch een aanzienlijk bedrag.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Kijk daarom heel kritisch naar je abonnementen. Kijk hierbij naar het maandelijkse tarief, maar ook naar de noodzaak. Is het echt noodzakelijk dat je op alle streamingsdiensten een abonnement hebt? Of kun je het ook prima af met bijvoorbeeld één streamingsdienst?

Besparen op verzekeringen

Het afsluiten van verzekeringen is in veel gevallen aan te raden. En in bepaalde gevallen ben je zelfs verplicht om een verzekering af te sluiten. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een auto hebt. Je moet voor deze auto een autoverzekering betalen, waarbij de premies per verzekering flink uiteen kunnen lopen. Kijk daarom aan het einde van 2022 heel goed naar je autoverzekering. Mogelijk kun je in 2023 tientallen euro’s op deze verzekering besparen.

Dit geldt echter niet alleen op je autoverzekering. In feite kun je naar elke verzekering kijken, zoals de inboedelverzekering, opstalverzekering en zorgverzekering.

Ook hierbij is het zaak om kritisch te kijken. Je kunt bijvoorbeeld het idee hebben om dan maar geen inboedelverzekering meer te nemen, maar is dat wel handig? Mocht er onverhoopt iets gebeuren, ben je maar al te blij met de inboedelverzekering. Neem daarom geen onnodige risico’s om geld te besparen. Je kunt beter geld besparen op verzekeringen die een minder grote noodzaak hebben.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Besparen op impulsaankopen

Even een lekkere koffie to go. Even een lekker broodje onderweg kopen. Of even een staatslot kopen, omdat je toch die hoofdprijs niet mis wilt lopen. Dit zijn slechts drie voorbeelden van impulsaankopen die je op één dag kunt doen. Doe je deze drie impulsaankopen op één dag? Dan geef je al snel richting de 30 euro uit.

Doe verstandig en bespaar op deze impulsaankopen. Zorg ervoor dat je je knip niet al te snel trekt. En zorg ervoor dat je goed nadenkt over alle uitgaven die je doet. Door hier kritisch naar te kijken, kun je echt veel geld besparen. Bovendien zijn veel impulsaankopen niet zo noodzakelijk als dat je mogelijk denkt.

Besparen op stroom- en gasverbruik

In 2023 is het uiteraard ook verstandig om te besparen op het gas- en stroomverbruik. Er staat een hoop te veranderen in het komende jaar, onder meer door de komst van het prijsplafond. Verdiep je hier goed in en bereken voor jezelf hoeveel geld je op dit vlak kunt besparen. Ook deze besparing kan flink oplopen.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.