Vuurwerkverbod in 2022
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe zit het met het vuurwerkverbod in 2022?

Ben je een vuurwerkliefhebber? Misschien heb je de afgelopen twee jaar enorm gebaald. In 2020 en 2021 gold namelijk een landelijk vuurwerkverbod. Dat betekende dat het verboden was om vuurwerk af te steken. Het verbod was slechts tijdelijk en er mocht alleen vuurwerk in de categorie F1 de lucht in worden geschoten. Dit kun je vergelijken met kindervuurwerk.

Kijk je uit naar de eerstvolgende jaarwisseling? Dan vraag je je misschien af hoe het precies zit met het vuurwerkverbod. Mogen de grote klappers eindelijk de lucht in?

Waarom een vuurwerkverbod?

Het eerste vuurwerkverbod werd in 2020 officieel gelanceerd. Veel Nederlanders gaven aan dat dit een afschuwelijk moment was. Iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke mening hierover, maar de meeste mensen vinden een jaarwisseling zonder vuurwerk alles behalve geslaagd. Wat de reden achter het vuurwerkverbod was?

We hoeven vast niet te herhalen wat voor jaar 2020 was. In de aanloop naar december liep het aantal besmettingen fors op en het vuurwerkverbod moest samenscholingen en nóg meer druk op de zorg voorkomen.

Bekijk ook:
Vier trends om de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen te verbeteren

https://twitter.com/KleineNoortje1/status/1604832170375352320

Hoe zit het in 2022?

Ook in 2021 werd er opnieuw een vuurwerkverbod gelanceerd, omdat ook toen de besmettingen terug opliepen. Maar, hoe zit het met de jaarwisseling van 2022? Zeker nu de laatste coronamaatregelen zijn afgeschaald. Om te beginnen, dit jaar geldt er geen vuurwerkverbod in Nederland.

We willen je niet zomaar blij maken met een dode mus, want er zijn verschillende steden die “vuurwerkvrije zones” hebben ingesteld. Op deze plaatsen mag er niets afgestoken worden, maar dit is niet overal.

Landelijk mag er alleen vuurwerk worden afgestoken in categorie F2. Dit zijn dus niet de harde klappers, maar alleen het siervuurwerk. In tegenstelling tot categorie F1 dat het hele jaar afgestoken mag worden, mag siervuurwerk alleen op Oudejaarsdag vanaf 18:00 gelanceerd worden. Ook al zijn de harde klappers verboden, niets houdt je nog tegen om er een spetterend Oud en Nieuw van te maken. Haal de champagne maar vast in huis!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.