Je tuin een upgrade geven? In 2023 doe je dat zó! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Je tuin een upgrade geven? In 2023 doe je dat zó!

In deze koude maanden breng je waarschijnlijk niet zoveel tijd in je tuin door. In het voorjaar ligt dat echter compleet anders. Aangezien het in ons land vaker en vaker lekker weer is, heb je veel mogelijkheden om tijd in je tuin door te brengen.

Heb je de wens om dit in 2023 nog meer te doen? Dan is het aan te raden om je tuin nu alvast van een upgrade te voorzien. Door je tuin de gewenste upgrade te geven, geniet je vanaf het voorjaar nog meer van je tuin. En daarmee ook van het leven. Want, tijd doorbrengen in eigen tuin wordt door veel mensen als érg plezierig ervaren.

Breng veel groen in je tuin aan

Als je het over een tuin hebt, heb je het indirect over begroeiing. Een tuin zonder begroeiing is, volgen velen, eigenlijk geen echte tuin. Zorg er daarom voor dat je het nodige groen in je tuin aan gaat brengen.

Het leuke is dat je op dit gebied voldoende mogelijkheden hebt. Zo kun je voor een fraaie grasmat in je tuin kiezen, maar ook voor losse planten of struiken. Of ben je nog op zoek naar een tuinafscheiding? Kijk dan eens naar een hoge heg. Daarmee weet je op een fraaie, groenrijke en natuurlijke manier je tuin fraai af te scheiden!

Kijk eens goed naar de bodembedekkers in je tuin

Heb je enig idee wat voor bodembedekkers je op dit moment in je tuin hebt? Grote kans dat dit alleen om tuinaarde en tegels gaat. Je kunt echter voor nog veel meer bodembedekkers kiezen.

Wat te denken van grind of cacaodoppen? Met dergelijke bodembedekkers geef je je tuin direct een hele andere uitstraling mee. Dit staat niet alleen fraaier, maar je kunt hiermee ook eigen sturing aan de uitstraling van je tuin geven. Het is dus zeker de moeite waard om eens naar de bodembedekkers te kijken.

Investeer in nieuwe tuinmeubelen

Wat voor tuinmeubelen heb je op dit moment in je tuin staan? Sluiten die meubelen nog volledig op je wensen aan? En vind je deze meubelen nog wel mooi? Grote kans dat je op de laatste twee vragen ‘nee’ als antwoord geeft.

Mocht dat het geval zijn, is dit het juiste moment om nieuwe tuinmeubelen bij een tuinmeubelshop te kopen. Bepaal waar je naar op zoek bent. Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven. En bepaal in welke stijl de meubelen uitgevoerd moeten zijn. Bekijk het tuin loungeset aanbod en ervaar dat je hier onwijs veel kanten mee op kunt.

Breng nieuwe verlichting in je tuin aan

Een andere goede tip is om nieuwe verlichting je tuin aan te brengen. Met verlichting in je tuin geniet je namelijk van meerdere voordelen:

  • Je hebt in je tuin altijd perfect zicht. Wel zo wenselijk als je ’s avonds laat thuiskomt en je fiets binnen neer wilt zetten.
  • Je creëert de gewenste sfeer in je tuin. Kies je bijvoorbeeld voor nogal fel licht? Dan creëer je minder sfeer dan met lampen die warm licht geven. Je kunt qua verlichting in ieder geval veel kanten op in je tuin.

Kleed je tuin leuk aan

Tot slot is het advies om je tuin leuk aan te kleden. Hang bijvoorbeeld leuke accessoires aan de schutting je tuin op. Plaats leuke kussens op je nieuwe tuinmeubelen. Of kleed op een andere manier je tuin aan.

Verwerk in ieder geval je eigen smaak in het nieuwe ontwerp van je tuin. Daarmee krijg je een tuin waar je onwijs veel aangename uurtjes in door gaat brengen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.