Dit zijn de best gekozen internet providers in 2021 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de best gekozen internet providers in 2021

Stel je voor, je zit lekker op de bank je favoriete televisieprogramma te kijken en opeens krijg je zwart beeld. Een storing! Je belt de klantenservice van je provider en krijgt een botte medewerker aan de telefoon. Je hebt het helemaal gehad en besluit over te stappen van provider, maar wat is de beste provider van 2021?

De consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de beste alles-in-1-provider. Zij hebben hierbij gelet op de kwaliteit van het internet, telefonie en televisie. Daarnaast is er ook gekeken naar de klantvriendelijkheid en hoe vaak er een storing was voorgekomen.

De top drie

De drie beste providers, volgens de consumentenbond, zijn: DELTA Kabel, XS4ALL Glasvezel en KPN DSL.

DELTA

Had in het afgelopen kwartaal minder last van stortingen, waardoor de kwaliteit van het internet, televisie en telefonie is gestegen. Daarnaast scoren zij op klanttevredenheid een 8,3.

XS4ALL

Deze provider doet het vooral goed op het gebied van internet, daar werden zij beoordeeld met een 8,6. Echter is de kwaliteit van televisie minder.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

KPN

KPN verzorgt kwalitatief goed internet, telefonie en televisie.

Al met al, komen de scores van alle providers dicht bij elkaar en is niet elke provider beschikbaar voor iedereen. Dat komt omdat het plaatsgebonden is. Als je wilt weten welke provider beschikbaar is op jouw adres, kan je gebruik maken van providervergelijken.nl.

Er zijn drie verschillende providers in de top drie gekomen en allemaal maakte zij gebruik van een ander netwerk. Welke netwerken zijn er? Er zijn drie soorten netwerken beschikbaar, namelijk ADSL/VDSL, kabel en glasvezel. Deze netwerken verschillen zich op het gebied van internetsnelheid. Zo is ADSL het minst snel en glasvezel het snelst. Daarnaast verschillen zij ook in kosten. Als je een abonnement neemt met glasvezel ben je meer kwijt, dan wanneer je ADSL neemt. Dit komt doordat glasvezel nog in de kinderschoenen staat, maar in de toekomst zal glasvezel ook goedkoper worden.

Abonnementen

Dat deze drie providers het beste zijn, hoeft niet te betekenen dat jij daar gebruik van moet maken. Misschien voldoet het niet aan jouw wensen en behoeftes, maar hoe vind je een internet abonnement dat bij jou past?

Bekijk ook:
Het belang van data-gedreven communicatiestrategieën

Bij het kiezen van een abonnement moet je letten op de volgende punten:

  • Hoe is de internetsnelheid
  • Download en upload snelheid
  • Klantenservice
  • Benodigde apparatuur, moet je daarvoor betalen of kan je het huren?
  • Opzegtermijn
  • Krijg je iets extra’s erbij?
  • Wil je gebruik maken van telefonie en televisie? Zo ja, is dat mogelijk?

Als je deze punten duidelijk voor ogen hebt, kan je internet abonnementen vergelijken. Dit kan je zelf doen door handmatig elke provider site af te gaan en hun aanbod te bekijken, maar dit kan je ook laten doen op providervergelijken.nl.

Dus, wat is de beste provider van 2021? Volgens de consumentenbond is dat DELTA. Echter, hoeft dat niet voor iedereen zo te zijn, omdat het ligt aan jouw wensen en behoeftes. Om erachter te komen welke provider voor jou geschikt is, moet je onderzoek doen en interessante providers met elkaar gaan vergelijken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.