De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe kun je als bedrijf het best besparen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe kun je als bedrijf het best besparen?

De energieprijzen worden ieder jaar een stukje hoger. Zowel bedrijven als particulieren krijgen te maken met deze torenhoge prijzen De behoefte om te verduurzamen wordt onder bedrijven daarentegen steeds groter. Iedereen is zich bewust van de vervuiling en klimaatverandering, twee belangrijke en grote onderwerpen die mensen ertoe aanzetten om verandering aan te brengen in deze aspecten.. 

Daarnaast worden ondernemingen ook aangespoord door de overheid, provincies en gemeenten om stappen te nemen richting een duurzamere manier van opereren. Verduurzamen kan, naast de voordelen die deze oplevert voor het milieu, ook leiden tot winst op de langere termijn. Een energiescan kan hierbij hulp bieden en ondernemingen laten zien op welke gebieden er bespaard kan worden op de energierekening. 

Het verloop van een energiescan

Energiebedrijven kunnen een energiescan uitvoeren. Tijdens een energiescan, wordt er gekeken bij ondernemingen of woningen waar de meeste energie naartoe gaat. Op deze manier worden energieprestaties in kaart gebracht. Hierop volgt een advies van de energiespecialist die de scan heeft uitgevoerd. Dit advies kan betrekking hebben op het inzetten van duurzame vormen van energie, efficiënte verwarming of het toevoegen van isolatie. 

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Deze adviezen kunnen worden geïmplementeerd binnen het desbetreffende bedrijf om de eerste stappen te zetten richting verduurzaming en een lagere energierekening.

De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe kun je als bedrijf het best besparen? 15

Mogelijke adviezen die uit de scan kunnen voortvloeien

Als bedrijf kan het fijn zijn om te weten wat je kan verwachten van een energiescan voor je deze laat uitvoeren. Daarom staan hieronder een aantal mogelijke adviezen opgesomd die aan bod kunnen komen tijdens het verkrijgen van energieadvies. Allereerst worden de bevindingen die uit de scan zijn voortgekomen gedeeld met jou als eigenaar. Hieruit kunnen diverse dingen blijken die aangepast kunnen worden, waaronder de manier van verwarmen en airconditioning. Ook wordt er gekeken naar welke apparaten de meeste energie verbruiken en of deze duurzamer aangeschaft kunnen worden. Andere, wat duurdere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het isoleren van de vloeren en daken. Welk advies beter bij jouw bedrijf past, hangt af van het budget dat beschikbaar is. 

Subsidies en regelingen voor ondernemers

De energiescan laat zien op welke manier er verduurzaamt kan worden binnen het bedrijfspand. Om deze verduurzaming te bevorderen, zijn er een aantal subsidies en regelingen waar bedrijven gebruik van kunnen maken, zoals de Stimulering Duurzame Energieproductie. Dit is een ministeriële regeling die aangevraagd kan worden wanneer een bedrijf ervoor kiest om duurzame energie te produceren uit herbruikbare bronnen. Dit kunnen water, wind en zonne-energie zijn, maar ook geothermie. Investeren in deze groene energie wordt een stuk behapbaarder voor veel bedrijven door middel van deze subsidies. 

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe kun je als bedrijf het best besparen? 16

Neem energiebesparende maatregelen 

Is jouw bedrijf klaar om te gaan verduurzamen? De eerste stap is weten hoe duurzaam jouw bedrijf op dit moment is. Energiespecialisten zijn altijd bereid om advies te geven over de gebieden waarop verbeterd kan worden. Om de prestaties van jouw bedrijf te achterhalen en je voor te bereiden op een duurzame toekomst, kan je altijd overwegen om een energiescan uit te laten voeren!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.