De beste tips om je werknemers tevreden te stellen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips om je werknemers tevreden te stellen

Succesvolle bedrijven hebben veelal een gemeenschappelijke overeenkomst; ze zijn goed voor hun werknemers. Door je werknemers goed en eerlijk te behandelen, kun je met je bedrijf alleen maar harder groeien. Voor de groei van je bedrijf heb je ook weer behoefte aan goed personeel. Voldoende reden dus om het nodige te doen aan de tevredenheid van je werknemers.

Maar, hoe zorg je er nou voor dat je werknemers tevreden zijn? Met onderstaande tips stel je je werknemers snel tevreden.

Tip 1: investeer in persoonlijke ontwikkeling

Meer en meer werknemers zijn op zoek naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Een goede werkgever moet daarom de mogelijkheid aanbieden om het personeel te laten ontwikkelen.

Hoe je dit kunt doen? Bijvoorbeeld door serieus met performance management aan de slag te gaan. Dit is een vorm van management waarmee je inzet op één doel: ervoor zorgen dat je werknemers op de toppen van hun kunnen presteren.

Daarnaast is het aan te raden om opleidingen en/of cursussen voor je personeel aan te bieden. Sta je aan het roer van een behoorlijk groot bedrijf? Dan kun je zelfs overwegen om een interne academy op te bouwen.

Tip 2: communiceer open en eerlijk

Onder aan de streep draait alles om communicatie. Dit is het geval in een liefdesrelatie, is het geval in een zakelijke relatie en is in het geval in de relatie tussen werkgever en werknemer. Zorg er daarom voor dat je als werkgever altijd open en eerlijk communiceert.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Belangrijkste is dat je open naar je werknemers toe bent. Geef bijvoorbeeld aan waarom je bepaalde zaken gaat veranderen. Bij veranderingen komt vaak de nodige weerstand kijken, maar dat kun je door goede communicatie wegnemen. Net zoals dat je mogelijke klachten van je werknemers door goede communicatie op kunt lossen.

Is er binnen je onderneming sprake van een communicatieprobleem? Dan is het zaak om eens naar de communicatiekanalen te kijken. Op welke manier kunnen je werknemers met elkaar communiceren? En wat zijn bij deze kanalen eventuele nadelen? Dat zijn vragen waar je goed naar moet kijken.

Tip 3: meet de tevredenheid van je werknemers

Het verbeter van de werknemerstevredenheid is een langlopend proces. Om dit proces zo goed mogelijk te kunnen meten, zou je met MTO aan de slag kunnen/moeten gaan.

MTO kun je het beste zien als een compleet nieuwe vorm van een werknemerstevredenheid. Je voert dit onderzoek bijvoorbeeld één keer per jaar uit, waar je direct een hoop informatie mee weet te verkrijgen.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Tip 4: beloon je werknemers

Om een goede band met je werknemers op te bouwen, lijkt een salarisverhoging interessant te zijn. Maar, lang niet al je werknemers zijn op zoek naar een salarisverhoging. Nee, zij willen vooral gewaardeerd worden. Dit doe je bijvoorbeeld door niet moeilijk te doen over een verlofuurtje. En dit doe je ook door waardering richting je werknemers uit te spreken. Is er een project succesvol afgesloten? Vier dit met een borrel en een lekkere taart. Hiermee geef je je werknemers de bevestiging dat ze goed bezig zijn.

Tip 5: doe leuke dingen met je werknemers

Op de werkvloer hoeft het niet altijd om de zaken te draaien. Je kunt op de werkvloer ook op talloze manieren plezier met elkaar maken. Organiseer bijvoorbeeld elke week een vrijdagmiddagborrel. Of ga met je personeel een dagje weg of organiseer een leuk personeelsfeest. Door dergelijke zaken voor je personeel te regelen, bouw je alleen maar een hechtere band op. Onder aan de streep is dat uiteindelijk waar het om draait met het oog op de werknemerstevredenheid.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.