Deze 4 unieke bestemmingen garanderen een geweldig schoolreisje! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 4 unieke bestemmingen garanderen een geweldig schoolreisje!

Schoolreisjes kennen we allemaal nog wel. Het anticiperende gevoel in de ochtend, de drukke busreis naar de bestemming en verstoppen voor je ouders in de bus tijdens de terugweg. Vaak kiezen scholen voor simpele reizen, bijvoorbeeld naar de dierentuin of attractieparken. Kinderen hebben echter de behoefte om te leren, spelen en te verkennen. Het beste schoolreisje dat je als directeur kan organiseren, is een trip die de zintuigen van de kinderen prikkelt. Hier zijn 4 unieke bestemmingen!

Nationaal Militair Museum: leren over de geschiedenis van Nederland

In het Nationaal Militair Museum gaat er een wereld open voor schoolkinderen. Van het oudste harnas van Nederland, tot vliegtuigen en tanks, het museum heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens rondleidingen maken de kinderen kennis met de geschiedenis van de Nederlandse militaire luchtvaart geschiedenis en luisteren zij naar militaire verhalen. Er zijn 5 verschillende interactieve tentoonstellingen die bezocht kunnen worden, waarbij er voldoende te doen en te ontdekken is.

Wordt mediawijs in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is een klassieker als het aankomt op schoolreisjes. Dit museum heeft eindeloos veel interactieve kamers, opdrachten en attracties gecentreerd rondom media en televisie. Beeld en Geluid houdt zich bezig met zowel de geschiedenis van de media, als de huidige bewegingen binnen de mediawereld. Speciaal voor scholen, biedt het museum een uitgebreid pakket waar workshops centraal staan. Gaandeweg leren scholieren hoe de media in elkaar zit, en worden zij steeds een beetje meer mediawijs. Aangezien de media tegenwoordig onmisbaar is, biedt Beeld en Geluid een leerzaam én leuk schoolreisje!

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Verken het menselijk lichaam in CORPUS

Meer dan de helft van de hersenen van de mens zijn visueel ingesteld. Dit betekent dat we leren en onthouden door waar te nemen. Hoe eerder kinderen op de hoogte zijn van de werking van het menselijk lichaam en welke bijdrage een gezonde levensstijl biedt, des te beter. Gelukkig hoeft een educatief schoolreisje organiseren voor scholieren niet moeilijk te zijn. CORPUS regelt een programma voor scholieren, waarin zij een reis door het lichaam maken. Tijdens deze reis, leren zij over de diverse onderdelen van het lichaam en de werking ervan. Voor basisschoolgroepen biedt CORPUS speciaal een lespakket aan met lessen over het menselijk lichaam. Al in al is een uitje naar CORPUS uniek en educatief.

Lekker weer? Go Challenge!

In Outdoorpark Heino kunnen scholieren eindeloos genieten van outdoor activiteiten. Enkele activiteiten die kinderen kunnen uitvoeren, zijn boogschieten, minigolfen, klimmen en kanovaren. Outdoorpark Heino heeft een passend arrangement voor zowel groep 6 t/m 8 als het voortgezet onderwijs. Tijdens team challenges leren de scholieren samenwerken door diverse activiteiten uit te voeren. Tijdens de warmere maanden, is een outdoor park hét perfecte schoolreisje!

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Een geslaagde reis organiseren

Het organiseren van een geslaagde reis hoeft niet lastig te zijn. Als organisator is het verstandig om een checklist te hebben van aandachtspunten met betrekking tot de reis. Allereerst moet de plaats van bestemming bekend zijn. Het regelen van vervoer is de volgende stap. Om een grote groep scholieren in één keer te vervoeren, wordt er voor het gemak vaak een bus gebruikt.

Tijdens het uitje, moeten er voldoende begeleiders aanwezig zijn om alles in goede banen te laten verlopen. Ook is het handig om van tevoren lunch te verzorgen, zodat je scholieren een uitje vol plezier kan verzorgen!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.