De 5 beste ondernemerstips voor het komende jaar 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 beste ondernemerstips voor het komende jaar

De maanden vliegen weer voorbij, waardoor het einde van het jaar alweer in zicht is. Voor jou, als ondernemer, betekent dit onder meer dat je over leuke relatiegeschenken na moet denken. Het betekent ook dat je dit kalenderjaar af moet sluiten en dat je alvast plannen voor het komende jaar moet maken.

Elk jaar is voor een ondernemer uitdagend. De afgelopen jaren draaide deze uitdaging met name om corona, maar nu hebben we met een immense inflatie te maken. Om goed met deze inflatie om te gaan, zou je mogelijk veranderingen in je onderneming door moeten voeren. Maar, hoe doe je dat nou? Hieronder vind je daarvoor de 5 beste ondernemerstips voor het komende jaar.

Investeer in je personeel

We leveren in bijzondere tijden. De inflatie is onwijs hoog, de werkeloosheid is erg laag en er staan heel veel vacatures open. Merk je dat laatste ook overduidelijk in jouw branche? Dan is er je veel aan gelegen om je huidige personeel vast te houden.

Dit doe je onder meer door in je personeel te investeren. Geef hen een leuk kerstcadeau, geef hen de mogelijkheid om zich te ontplooien en investeer in de juiste bedrijfskleding voor hen. Door op een dergelijke manier in je personeel te investeren, laat je je waardering blijken. En je geeft hiermee ook aan dat ze het echt goed bij jou hebben.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

De 5 beste ondernemerstips voor het komende jaar 15

Verhoog je prijzen

Met het oog op de inflatie is het verstandig om je prijzen te verhogen. Doe je dit niet? Dan wordt het leven voor je duurder, zonder dat jezelf meer gaat verdienen.

Als ondernemer is het doel uiteraard niet altijd om zoveel mogelijk geld te verdienen. Het is echter wel van belang dat je mee beweegt met de markt. En op dit moment vraagt dit om een beweging naar boven. Op het prijsgebied welteverstaan.

Verdiep je in de nieuwe wetgevingen

Elk jaar komt de overheid met nieuwe wetgevingen op de proppen. Ook in 2023 is dit het geval, waarbij voor ondernemers absoluut het nodige gaat veranderen. Het advies is om je goed hierin te verdiepen, zodat je in 2023 niet voor verrassingen komt te staan.

Verdiep je bijvoorbeeld goed in de belastingen die je moet betalen. En heb je tijdens de corona steun vanuit de overheid ontvangen? Ga dan goed na of en wanneer je dit bedrag terug moet betalen. Dit zijn zaken waar je absoluut geen fouten bij wilt maken.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Automatiseer zoveel mogelijk

We leven meer en meer toe naar een digitale maatschappij. Is je bedrijf hier nog niet klaar voor? Dan is 2023 het jaar om hier veranderingen in aan te brengen. Dit doe je bijvoorbeeld door zoveel mogelijk processen in je onderneming te automatiseren.

Hoe je dit kunt doen? Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van de juiste software. Verdiep je in de verschillende softwaresystemen, laat je informeren en automatiseer je onderneming zo snel mogelijk. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van.

Investeer in de werkomgeving

Tot slot is het advies om in de werkomgeving te investeren. Laat je je werknemers vanuit huis werken? Stel dan een budget beschikbaar, waarmee ze hun thuiskantoor naar wens kunnen maken. Komt je personeel nog elke dag naar kantoor toe? Investeer dan in een fijn kantoor waarin creativiteit en productiviteit hoogtij vieren. Dit doe je bijvoorbeeld door planten in je kantoor te zetten. Onderzoek wijst uit dat planten goed zijn voor de creativiteit en de lucht zuiveren.

Ook dit is iets waar je personeel mee kunt binden. Zorg er al met al voor dat je personeel niks te klagen heeft.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

719

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.