Creditcard vs. Prepaid creditcard; wat is het verschil? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Creditcard vs. Prepaid creditcard; wat is het verschil?

De diensten van een creditcard komen op veel momenten goed van pas. Zo kan je een creditcard bijvoorbeeld als geen ander gebruiken wanneer je online wil shoppen en graag een veilig betaalmiddel in handen wil hebben. Daarnaast is het hebben van een creditcard wanneer je in het buitenland soms zelfs een must; je kan bijvoorbeeld vrij lastig aan een huurauto komen zonder creditcard ICS. Maar wist je dat er ook nog een andere optie is, in plaats van de creditcard? Namelijk de prepaid creditcard; de debit card. Ben je benieuwd naar de verschillen en wil je graag meer info? Lees deze blog dan snel verder!

De keuze maken…

Alvorens je keuze om een credit- of debit card aan te schaffen, is het goed om te analyseren wat de grootste verschillen nou eigenlijk zijn. Daarnaast is het verstandig om verschillende bedrijven te vergelijken! Maar eerst de ‘’bijwerkingen’’ van de verschillende kaarten; dan ben je alweer een stukje dichter bij jouw nieuwe credit- of debit card. Bij een creditcard ‘’leen’’ je als het ware geld van je zelf; je kan betalen met een creditcard en het geld wordt de volgende maand van je eigen rekening afgeschreven. Het gebruik van een debit card gaat een stukje anders; je zet zelf geld op een debit card (een soort tegoedkaart dus) vanaf jouw lopende rekening. Pas wanneer er geld op de pas staat, kan je deze gebruiken voor aankopen.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Verschil nummer één

Eén van de belangrijkste verschillen? Bij het gebruik van een debit card zal er geen lening worden geregistreerd en zal je geen BKR-registratie op je naam krijgen. Bij een gewone creditcard zal deze toetsing wel plaats vinden, bij het gebruik van een debit card niet; je koopt bij deze creditcard namelijk niets op lening, maar op je eigen tegoed.

Rente

Een ander verschil waar je mee te maken krijgt wanneer je voor de keuze van een credit- of debit card staat, is het verschil in het betalen van rente. Bij een creditcard zal je geld moeten betalen, bij een debit card niet; je leent hier immers geen geld.

Limiet

Nog een ander verschil, is dat je bij het betalen met creditcard vaak te maken hebt met een limiet; zo kan je vaak niet meer uitgeven dan bijvoorbeeld duizend euro per maand. Bij een debit card ligt dit iets anders, hier mag je zoveel geld uitgeven als je wil; je zet er namelijk zelf besteedbaar geld op, dus de keuze ligt vrij in jouw handen!

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Tips!

Wil je meer informatie alvorens het aanschaffen van een credit- of debit card? Bekijk dan vooral even ICS cards; hier vind je bijvoorbeeld informatie over ICS cards aanvragen en andere belangrijke zaken waarvan het verstandig is bij stil te staan voordat je een creditcard in je portemonnee kan steken!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.