Bedrijf beginnen? 4 redenen waarom je een zakelijke bankrekening nodig hebt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bedrijf beginnen? 4 redenen waarom je een zakelijke bankrekening nodig hebt

Sta je op het punt om voor jezelf te beginnen? Zorg er dan voor dat je alles goed geregeld hebt voordat je start met jouw werkzaamheden. Iets wat regelmatig vergeten wordt, is het openen van een zakelijke rekening. Dit komt vooral doordat een bedrijfsrekening niet verplicht is in Nederland. Toch doe je er als ondernemer goed aan om wel een zakelijke bankrekening te openen. Ben je nog niet overtuigd? Wij zetten hier 4 redenen op een rijtje waarom je een zakelijke rekening nodig hebt.

1. Privérekening mag vaak niet zakelijk gebruikt worden
Een zakelijke rekening is weliswaar niet verplicht, maar toch ontkom je er vaak niet aan als je een bedrijf begint. Waarom niet? Omdat veel banken in hun algemene voorwaarden hebben staan dat je een privérekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Dit wordt steekproefsgewijs gecontroleerd. Loop je tegen de lamp? Dan trekt een bank bij jou aan de bel. Als je direct een zakelijke rekening opent, blijf je hiervan bespaard.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

2. Je behoudt het overzicht op de financiën
Kies je er toch voor om een privérekening voor zakelijke doeleinden te gebruiken? Kijk er dan niet raar van op als je binnen de kortste keren het overzicht verliest. Zakelijk geld en privégeld lopen dan immers door elkaar heen. Open je een zakelijke rekening? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Je scheidt zakelijk geld en privégeld dan van elkaar. Hierdoor behoud je het overzicht over jouw financiën. Dit is bijvoorbeeld handig als je ooit controle krijgt van de Belastingdienst. Je moet dan waarschijnlijk zakelijke transacties aanleveren. Met een zakelijke rekening is dit zo gepiept. Gebruik je een privérekening voor zakelijke doeleinden? Dan moet je alle transacties – zowel particulier als zakelijk – uitpluizen.

3. Je geeft jouw bedrijf een professionele uitstraling
Een derde reden om een zakelijke rekening te open is omdat je jouw bedrijf hiermee een professionele uitstraling geeft. Deze rekening staat namelijk op naam van jouw onderneming. Als een klant geld naar jou overboekt, komt jouw bedrijfsnaam op zijn/haar bankafschrift te staan. Dit is niet het geval als je een privérekening gebruikt. Deze staat namelijk op een persoonsnaam. Buiten het feit dat dit er niet professioneel uitziet, kan het ook nog voor verwarring zorgen. Een persoonsnaam is namelijk niet altijd te herleiden naar een bedrijf, waardoor een klant mogelijk niet meer weet om wat voor een betaling het gaat.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

4. Te koppelen met een boekhoudprogramma
Gebruik je een boekhoudprogramma om jouw administratie bij te houden? Dan mag een zakelijke rekening echt niet ontbreken. Waarom niet? Omdat je een bedrijfsrekening namelijk aan een boekhoudprogramma kunt koppelen. Transacties worden dan automatisch ingelezen, waardoor je aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan de boekhouding. Het is overigens geen uitgemaakte zaak dat je een zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma kunt koppelen. Dit hangt namelijk af van het pakket dat je kiest. Niet alle pakketten bevatten namelijk een koppeling met boekhoudsoftware.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.