Bankrekening openen; waar moet je precies op letten? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bankrekening openen; waar moet je precies op letten?

Zonder bankrekening leven is niet mogelijk. Je bankrekening is immers de spil in het web van je financiële zaken. Om deze spil in het web te optimaliseren, zou je op zoek moeten gaan naar de beste aanbieder van een bankrekening. En ook naar een specifieke soort bankrekening die op je wensen aansluit.

Bij het uitkiezen van een bankrekening spelen tal van factoren een belangrijke rol. Eén van deze factoren is je onderbuikgevoel. Heb je bij een bepaalde bank geen al te goed gevoel? Dat is goed mogelijk, bijvoorbeeld door negatieve nieuwsberichten uit het (recente) verleden.

Richt je niet alleen op je gevoel, maar ook op veel andere punten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, vind je hieronder uitgebreid toegelicht.

Waar wil je de rekening voor gebruiken?

Ten eerste zou je goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Is het een bankrekening die je voor je onderneming wilt gebruiken? Of is het een privé bankrekening waar je al je privé bankzaken mee wilt regelen?

Uiteraard is het ook goed mogelijk dat je ‘gewoon’ een tweede bankrekening wilt openen. Dit kan handig zijn om je vermogen te spreiden, zodat je onder de vermogensgrens per bankrekening blijft. Al met al zijn je wensen bepalend voor de bankrekeningen waar je tussen kunt kiezen.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Let goed op de kosten van de bankrekening

In de afgelopen jaren hebben banken met hoge kosten te maken gehad. Zo zijn banken veel geld kwijt aan het bestrijden van witwassen, fraude en terrorismefinanciering. Om deze extra kosten te compenseren, zijn de kosten voor een bankrekening behoorlijk gestegen.

Alleen al om hierom is het belangrijk om een goede vergelijking op het gebied van kosten te maken. Met welke vaste kosten krijg je bij de bankrekening te maken? En met welke extra kosten krijg je mogelijk te maken? Als je een zakelijke rekening hebt, is het gebruikelijk dat de bank een bepaald bedrag per transactie rekent. Check in dat geval goed om welk bedrag het precies gaat.

Kijk kritisch naar de support van de bank

Op het moment dat je met een vraag/probleem zit, wil je goed geholpen worden. Kijk daarom heel kritisch naar de support van de bank. Op welke manier kun je contact opnemen met de bank? Wat zijn de openingstijden van de klantenservice van de bank? En hoe spreken andere klanten over de support van de betreffende bank?

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Kijk kritisch naar de online omgeving

Nagenoeg alles wat je op financieel gebied regelt, doe je middels internetbankieren. Juist daarom is het belangrijk dat de online omgeving van de bank naar je wens is. Doe hier goed onderzoek naar en check ook even de mobiele app van de bank. De kans dat je via je smartphone geldzaken regelt, is immers vrij groot.

Kijk kritisch naar het beleid van de banken

Meer en meer banken hebben een duurzaamheid- en investeringsbeleid opgesteld. Het kan zéker geen kwaad om je eens in dit beleid te verdiepen. Sluit het beleid – en de bijbehorende doelen – op je wensen aan? Dan is dat een goed teken. Mocht je je niet in het beleid kunnen vinden, is ook dat een duidelijk teken.

Heb je een interessante optie gevonden? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk moet overstappen naar je nieuwe bank. Ga daarom goed na in hoeverre je nieuwe bank een overstapservice aanbiedt. Wil je graag direct een nieuwe bankrekening openen? Bekijk hier de mogelijkheden die je hebt en vergelijk direct de mogelijkheden!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.