Baas verrast werknemers met 10 miljoen dollar 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Baas verrast werknemers met 10 miljoen dollar

December is voor veel mensen de tijd waarin de bonussen en gratificaties in beeld komen, maar voor 198 medewerkers van een Amerikaans makelaarskantoor was het dit jaar helemaal raak. In totaal werd er daar in totaal 10 miljoen dollar, zo’n ruime 8 miljoen euro, onder het personeel verdeeld.

Het uitstekend bewaarde geheim, er waren maar vier mensen op de hoogte van de surprise voor de medewerkers, zorgde voor heftige emoties toen de medewerkers hun enveloppen openden. Voor veel mensen was het de kerstbonus van hun leven toen ze zagen waar ze mee waren verrast.

Doelstelling uit 2005

De reden voor de enorme bonus gaat terug tot 2005. In dat jaar werd de doelstelling neergezet om 2 miljoen vierkante meter aan vastgoed te bezitten. Dit jaar was het zover en daar liet vastgoedtycoon Edward St John geen gras over groeien. Alle medewerkers moesten hierin betrokken worden.

Loyaliteit betaalt zich terug

Bij het verdelen van de verschillende bonussen werd gekeken naar het aantal dienstjaren van de medewerkers. Dat betekende dat de meest trouwe medewerkers de hoogste bonussen mee naar huis namen. Zo kreeg een monteur met 39 dienstjaren een hogere bonus dan een directeur die er ‘pas’ 38 jaar werkte. De hoogte van de bonussen liep uiteen van 100 dollar tot 270.000 dollar. De ontvanger van de 100 dollar was een medewerker die op de maandag na het verrassingsfeest zou starten bij het makelaarskantoor. Toch een fijne start.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

761

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.