30-urige werkweek? Wie wil dat nou niet! 11
Saved Read later
Deel dit bericht

30-urige werkweek? Wie wil dat nou niet!

Piet Fortuin, de nieuwe voorzitter van vakbond CNV, zegt in interviews met het Financieel Dagblad en De Telegraaf dat zijn vakbond gaat pleiten voor een 30-urige werkweek. De vakbond zal zich hiervoor gaan inzetten bij cao-onderhandelingen.

Te hoge werkdruk

Het ziekteverzuim en het aantal burn-outs is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Fortuin maakt zich hier grote zorgen om. En terecht. De werkdruk is zo enorm dat iedereen elkaar helemaal gek maakt. Werk en privé zouden beter te organiseren moeten zijn. Tijd om meer van het leven te genieten en gelukkig te zijn. Dat is volgens het CNV dé oplossing voor het hoge ziekteverzuim en burn-outs.

Zelfde loon?

Daarnaast geeft Piet Fortuin aan dat hij verwacht dat werknemers gewoon hetzelfde loon kunnen behouden. Doordat we met z'n allen minder uren gaan werken worden we met z'n allen minder snel ziek. Hoe minder ziek we zijn, hoe minder kosten er zijn voor werkgevers. Daarnaast zouden loonsverhogingen ook achterwege gelaten kunnen worden en opgepakt worden in meer vrije tijd.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Werkgevers en CNV recht tegenover elkaar

Werkgevers reageren geschokt op de berichtgeving van het CNV. Ze zijn het er absoluut niet mee eens. Er is volgens werkgevers een enorme krapte op de arbeidsmarkt, hierdoor is er volgens hen een behoefte aan een langere werkweek. In veel gevallen zelfs langer dan de veertig uur die we tegenwoordig werken.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

826

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.