ander werk door corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Ander werk tijdens Corona?

Mei, juni of misschien wel tot begin september. Velen zijn (thuis) aan het werk en blijven bezig, maar niet iedereen kan van geluk spreken. De evenementenbranche ligt in duigen en ook de horeca zal nog wel even dicht blijven. Velen hebben recht op een uitkering, maar maanden thuiszitten is ook niet alles. Wat kun je naast de vele trainingen, puzzels en andere activiteiten doen om bezig te blijven? Lees hieronder wat je kunt uitvoeren.

Detachering

Detachering is eigenlijk kort gezegd het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Normaliter gebeurt dit om een aantal redenen zoals bijvoorbeeld ziektevervanging, maar ook zwangerschapsverlof of extra ondersteuning tijdens de drukke periodes. Van drukke periodes kunnen we wel spreken. Niet alleen bij post bedrijven kunnen ze wel een handje gebruiken, maar ook boodschappen bezorgen of in supermarkten gaat de business door.

Arbeidsrechtadvocaat Natacha Niewold vindt het detacheren in tijden van Corona een “ongelofelijk goed idee”. Als we kijken naar bijvoorbeeld de evenementenbranche, ligt dit tot minimaal 1 september helemaal plat. Chauffeurs die bijvoorbeeld normaal rijden naar beurslocaties om deze evenementen op te zetten kunnen hierdoor ook op andere locaties worden ingezet. Ondanks dat deze branche plat ligt, kunnen supermarktketens als Jumbo en Albert Heijn wel wat extra chauffeurs gebruiken. Je kunt dus bijvoorbeeld je baas of bedrijf vragen of er andere mogelijkheden zijn om aan het werk te blijven. Er zijn genoeg branches die wel wat hulp kunnen gebruiken nu.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Bedrijven met mogelijkheden

Helaas is niet voor iedereen thuiswerken weggelegd. Zit je nu thuis, heb je geen inkomen omdat je bijvoorbeeld zzp'er bent, een nul-uren contract hebt of werkzaam bent in de culturele sector? Dan zijn er genoeg werkzaamheden die je wél kunt uitvoeren om bezig te blijven.

Via Tempo-team kun je nu diverse vacatures vinden om deze Corona-tijden door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mars in Veghel? Werken tussen de Mars, Snickers, Twix, Bounty, M&M's als operator.

Ook kun je bij DPD als logistiek medewerker dagdienst aan de slag. Waarbij jij ervoor zorgt dat de pakketten op de juiste sorteerband en in de juiste containers terecht komen. Het klinkt misschien niet als de ideale job, maar zeker om deze onzekere tijden door te komen kun je het beste werk aangrijpen waarbij je voldoening haalt. Dat doe je zeker, omdat je zorgt dat alle pakketjes op tijd bij de consumenten komen.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Mocht je er op het werkgebied niet helemaal uitkomen, dan kun je hieronder nog wat leuke DIY-ideeën vinden om de dagen door te komen. Jij kan dit!

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.